Video priče sa Koridora: Sanacija Sarlaha, nastavak radova na mostu i alternativnom pravcu, promenjen tok Nišave!

12. jun 2018. 12:30 Društvo Pirot Plus Online

Znajući da naše sugradjane interesuje dinamika radova na Koridoru , ovih dana smo preduzeli ,,poznate korake,, da dobijemo detaljne informacije. Očekujući da će se to uskoro dogoditi, mi smo u ovu šetnju Kejom ,,uzduž i popreko,, započeli snimajući šta se dogadja na Sarlahu. Pokušaćemo da vam video snimcima ,,kažemo,, šta se trenutno radi.

Sanacija odrona na Sarlahu i radovi na trasi Koridora koja vodi u desnu tunelsku cev!

Ovih dana ljubitelji prirode i ribolovci često su nam pisali da su nezadovoljni što se menja tok Nišave ispod mosta na alternativnom putu i kod bivše Deponije.

Radovi na mostu koji vodi ka alternativnom putu pored Tigra jedno vreme su napredovali, da bi potom poslednjih nekoliko meseci stali. Ovih dana vratile su se teške mašine i polako se most spaja sa postojećim, starim putem za Niš.

Kao i most i alternativni put pored Tigra se radio s prekidima. Uradjena su dva sloja asfalta, kažu da se očekuje i treći. Za to vreme radi se na postavljanju kamenog zaštitnog sloja na kosini sa leve strane puta. Završeni su i zemljani radovi na desnoj strani.

Ovo je jučerašnji raport sa Koridora 10 vidjen sa Keja i pored Nišave. Uskoro se očekuje završetak jednog dela Koridora u punom profilu. Tada bi trebalo i da dobijemo ,,zaokruženu,, priču o dosadašnjim radovima.