Vidak Milatović iz Kompanije "Smartconf": Smanjili smo 30 posto radnih kapaciteta zbog korone. Optimisti smo, iako je sve još uvek neizvesno

29. oktobar 2020. 13:33 Privreda Pirot Plus Online

Kompanija "Smartconf" smanjila je 30 posto radnih kapaciteta poslednjih meseci, od kada "bukti" korona virus. Pored toga, rukovodstvo kompanije "mučila" je neizvesnost jer sama proizvodnja i prodaja zavisila je od kupaca i tržišta koji je takodje bilo "neizvesno".

Vidak Milatović, vlasnik ove kompanije kaže da se situacija znatno stabilizovala i da trenutno posla ima. Najviše se izvozi za Italijansko tržište (oko 90% asortimana), uglavnom modni program (sakoi, odela i kaputi).

Rad u fabrici se sprovodi u skladu sa svim propisanim merama zaštite, trenutno u samo jednoj smeni.

Kako je dodao Milatović, kompanija "Smartconf" trenutno upošljava 126 radnika, uglavnom sa minimalnom cenom zarade. 

Neizvesna situacija ne ostavlja mnogo prostora realizaciji zacrtanih planova, a Milatović veruje da će od januara situacija biti bolja na svim poljima. 

Takodje, Kompanija Smartconf, konkurisala je u okviru programa "Moja prva plata" i iskazala potrebu za 20 radnika, za poslove krojača, šivača, peglača i menadžera u tekstilu. Svi mladji od 30 godina bez radnog iskustva mogu se prijaviti u prostorijama fabrike ili na telefon 010 320780