Vesti iz OŠ "Vuk Karadzić"

22. maj 2018. 09:00 Društvo Pirot Plus Online

Petar Popović, učenik sedmog razreda OŠ "Vuk Karadžić" osvojio je 3.mesto na republičkom takmičenju iz informatike - Srpska informatička olimpijada.

Učenik je zauzeo 21.mesto u republici u konkurenciji učenika sedmog i osmog razreda. Sa učenikom je radio profesor informatike i računarstva Ivan Vasić.

*******************

U okviru programa Evropske unije Erazmus plus, u izuzetno jakoj konkurenciji, OŠ " Vuk Karadžić" je odobreno finansiranje KA1 projekta za škole pod nazivom " Osnaživanje nastavnika za inovativno i učenje orijentisano na učenika" ("Empowering teachers for innovative and student-centered learning environment") koji će se realizovati u periodu od avgusta, 2018. do septembra, 2019.

Nastavnici škole " Vuk Karadžić" će imati priliku da se kroz mobilnost dodatno stručno usavršavaju i upoznaju sa inovativnim metodama u nastavi i da sa svojim kolegama iz Finske razmene iskustva i čuju primere dobre prakse. Nakon mobilnosti uslediće radionice za sve nastavnike što će omogućiti sveobuhvatniju primenu projektne i medjupredmetne nastave u školi.

Uskoro ćete dobiti više informacija o ovoj školskoj aktivnosti!