Vesna Stanković, sekretar MNRL Pirot: Motivacija je najvažnija u ovim trenucima

27. april 2020. 11:40 Društvo Pirot Plus Online

Udruženje za pomoć MNRL Pirot, kako smo pre nekoliko dana objavili, od proglašenja vanrednog stanja u našoj zemlji organizovalo je rad od kuće. Bez obzira na neuobičajene uslove rada, prema rečima sekretara udruženja Vesne Stanković, oni se trude da sve aktivnosti u okviru plana i programa realizuju. U svojim domovima korisnici su u saradnji sa roditeljima, vaspitačima, psiholozima, pedagozima i ostalim stručnim licima iz Udruženja MNRL obeležili i značajne datume kao što je Dan planete zemlje, a bilo je i mnogo tematskih aktivnosti tokom vaskršnjih praznika.

Vesna Stanković je u izjavi za Portal Plus onlajn naglasila da je motivacija u ovom periodu jako važna. Zbog toga oni svake nedelje prave zahvalnicu najaktivnijem korisniku i određuju nagrade čime ih motivišu da što više učestvuju.

Ovom prilikom sekretar Udruženja MNRL Vesna Stanković posebno je izdvojila učešće na uskršnjem konkursu koji je organizovao Savez MNRO Srbije na koji se prijavilo 200 učesnika. Njihov korisnik Marko Krstić je dobio drugu nagradu za svoj rad na šta su mnogo ponosni, istakla je Vesna Stanković.

Ovo udruženje u okviru svog poslovanja ima i uslugu lični pratilac koja je na vrhuncu pandemije, tokom pete i šeste nedelje, obustavljena na neko vreme. Od tada je, objašnjava Stankovićeva, napravljen plan koji lični pratioci šalju roditeljima da realizuju sa decom kod kuće, kako ne bi osetila nedostatak svojih svakodnevnih obaveza. Predlažu im igrice i tematske aktivnosti koje mogu da odrade u kućnim uslovima.