Veljko Denčić sedmi na takmičenju u Rumi, Diana bez plasmana

01. jun 2014. 11:10 Sport Pirot Plus Online

Juče je u Rumi održano prvenstvo Srbije za starije pionire.Na ovom takmičenju učestvovalo je 195 takmičara iz 62 kluba.Dzudo klub Pirot predstavljalo je dvoje takmičara Diana Bogojević u kategoriji do 52 kg i Veljko Denčić u kategoriji do 73 kg.

Diana je takmičenje završila sa jednom pobedom i jednim porazom i samim tim završila takmičenje bez plasmana.U njenoj kategoriji bila je veoma jaka konkurencija i nije uspela da u drugom kolu pobedi svoju protivnicu.

Veljko je bio uspešniji ali nije imao sreće da se bori za bronzu.U prvom kolu pobedio je takmičara iz Crvene zvezde, izgubio je od domaćeg takmičara iz Rume koji je kasnije postao prvak države. Nakon repasaža pobedio je takmičara Judo kluba Partizan iz Novog Sada. Zatim je imao meč protiv takmičra iz Kruševca koji je trebao da dobije da bi stekao pravo da se bori za bronzanu medalju.Odmah na početku meča je bacio svog protivnika na wazari i čitav meč imao prednost koju je trebao da sačuva.U medjuvremenu dobio je šido zbog neaktivnosti ali je i dalje imao ogromnu prednost. Četiri sekunde pre kraja bez razloga je pokušao ponovo da baci svog protivnika iako je imao dobijen meč i sa zvukom završetka zvona za završetak meča njegov protivnik ga je kontrirao i takođe bacio na wazari.Sobzirom da je pored poena tokom meča zaradio i šido (kazna) zahvaljujući ovoj kazni njegov protivnik je pobedio.Samim tim je izgubio pravo da se bori za bronzanu medalju.Na kraju je takmičenje završio kao sedmi.

Sledeće takmičenje je turnir "Vuk open" 15. juna u Nišu za poletarce i mladje pionire.