Veliko interesovanje za radionicu “Ručno pravljenje papira”

10. oktobar 2012. 13:10 Gradska hronika Pirot Plus Online

U Amfiteatru Visoke strukovne škole za obrazovanje vaspitača održano je predavanje pod nazivom “Ručno pravljenje papira”Predavač Biljana Vuković, redovni profesor na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu kaže da je papir osnova znanja naše civilizacije. Vukovićeva je zadovoljna saradnjom sa Visokom strukovnom školom za obrazovanje vasitača .

- Škola je zainteresovana za nove stvari. Moram priznati da sam zadovojna što sam upoznala ovu ekipu mladih profesora punih entuzijazma i njihovu direktorku, jer su otvoreni za saradnju. Ovo je odličan način za rad sa decom . Papir dobijen na ovaj način je dragocen za umetnike rado ga koriste u svojoj praksi , potpuno je neteoskičan i ujedno zgodan za rad sa decom. Pored reciklaže i pravljenja listova papira, interesantno je slikanje bojenom papirnom pulpom-kaže Vukovićeva.

Posle uvodnog dela o istoriji i nastanku papira održana je radionica u kojoj su studenti pravili papir. Profesorka Vuković tom prilikom pokazla je i kako se izliva papirna pulpa a zatim putem modeliranja pretvara u željeni oblik. Vukovićeva sa zadovoljstvom ističe da je ovakva način rada u pedagogiji značajan.