Veliko interesovanje učenika za specijalizovana odeljenja Gimnazije! Prijemni ispiti sredinom maja!

18. april 2022. 11:38 Društvo Pirot Plus Online

Prošlog petka završeno je prijavljivanje učenika za dvojezično i specijalizovana odeljenja Gimnazije Pirot, a kako je za portal Plusonline rekla Ivana Kostadinović, direktorka škole, odaziv učenika je više nego zadovoljavajući. 

Po njenim rečima, u odeljenju za Scensko audio - vizuelne umetnosti prijavljeno je 34 učenika, za odeljenje Računastva i informatike 42, dok se za bilingvalno odeljenje prijavilo 30 učenika koliki je i predvidjeni maksimum. 

Prijemni ispiti za specijalizovana odeljenja biće održani 14.maja za Scenske i audio - vizuelne umetnosti, 21. i 22. maja za bilingvalno odeljenje. Prijemni ispit za specijalno IT odeljenje biće 21.maja

...............................................................................

Krajem prošle nedelje specijalizovano odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za scenske i audio-vizuelne umetnosti u okviru realizacije Protokola o saradnji Grada Pirota i Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, čiji je naša Gimnazija deo, a u okviru realizacije praktičnog dela nastave stručnih predmeta, bilo gost Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. 

Direktorka Kostadinović rekla je da je učenike u zbornici fakulteta prigodnim govorom pozdravio dekan fakulteta, profesor Miloš Pavlović. U drugom delu dana učenici su posetili i Narodno pozorište u Beogradu, kao i studio Radio Televizije Srbije. 

Ova uspešna saradnja sa FDU u Beogradu biće nastavljena kroz različite proglame i aktivnosti u koje će biti uključeni naši učenici, a koje se planiraju za predstojeće leto.