Veliki projekat sadnje stabala u gradu u punom jeku. "Razlistaće" Pirot na proleće! "Disaće punim plućima!"

14. novembar 2018. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Sa Nadom Avžner dogovorili smo danas razgovor u parku kod Železničke stanice gde su ovih dana postavljene i klupe. Park je dobio formu predvidjenu za ovaj period.

Ovaj razgovor iskoristili smo da saznamo detalje o velikoj kampanji, Projektu koji je će omogućiti da grad ne samo dobije zelene nijanse, već i da sugradjanima omogući zdravije uslove za život.

Problem tokom razgovora bio je jak vetar zbog čega neki delovi razgovora nisu dobro snimljeni.

Prva faza radova u Parku je završena, čeka se proleće!

U uvodu razgovora Nada Avžner je govorila o značaju sadnje drveća !

Da podsetimo, radnici JP “Komunalac” treba da zasade 779 različitih vrsta drveća na teritoriji grada. U užem jezgru grada 103 stabla, u novom drvoredu od Železničkog mosta prema kupalištu 160 komada, oko Kompenzacionog bazena 444 i drvoredu prema Opštoj bolnici 72 stabla. S obzirom na količinu sadnja će se odvijati sukcesivno prema dinamici dopremanja sadnog materijala.

U subotu je na svečan način počela sadnja drveća na Keju prema Gradskom kupalištu. Radovi su tamo nastavljeni, a juče se radilo i na suprotnoj strani prema Kompenzacionom bazenu.

Snimajući Kej kod Kupališta i Kompenzacionog bazena, videli smo u daljini rovokopač. Radnici Komunalca pripremali su teren uza nastavak sadnje stabala.

Na Keju od Škole Dušan Radović ka mostu na alternativnom putu, slomljeno je više stabala. Radnici Komunalca ovih dana zasadili su dodatno, tridesetak.

I na kraju, pitali smo Nadu Avžner kakav je plan. Gde će naredne ,,partije,, stabala koje budu stizale, biti zasadjene.

Još jednom, evo plana. Dosta toga je već uradjeno.

Nada Avžner je podsetila da radnici Gradskog zelenila paralelno sa pomenutim poslovima rade na uređenju zelenih špovršina u gradu.