Većnici zadovoljni realizacijom Budžeta; Do kraja godine Pirot bez liste čekanja za upis dece u vrtiće

18. septembar 2019. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana sednica Gradskog veća. Na dnevnom redu našle su se sledeće teme: Izveštaj o radu PU Čika Jova Zmaj za 2018/19. i Plan rada ustanove za 2019/20. godinu, Plan generalne regulacije “Poljska Ržana” i Lokalni akcioni plan za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Pirotu za period 2019-2021.

Pored odluka iz imovinsko pravne oblasti pred većnicima je bila i Odluka o utvrdjivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na teritoriji grada.

Jedna od najznačajnijih tema bila je izvršenje Budžeta u prvih šest meseci. Po završetku sednice Vidojko Panajotović, zamenik gradonačelnika, rekao je da je veoma zadovoljan realizacijom Budžeta jer danas imaju oko 480 miliona na računu. Svuda se radi u gradu, sve ide po planu i sve što je planirano za ovu goduinu biće završeno, istakao je Panajotović.

Kada je u pitanju Plan generalne regulacije „Poljska Ržana“, Panajotović objašnjava da je ovo deveti plan koji su usvojili od ukupno 12 koliko će raditi.

Na sednici je razmatran i plan rada PU „Čika Jova Zmaj“. S obzirom da su trenutno 62 deteta na listi čekanja, Panajotović je najavio da očekuju da do decembra ne bude dece na listi čekanja, ukoliko Vlada ispuni ono što je obećala. Prema njegovim rečima, tražiće da im dozvole upošljavanje još radnika.

Ovom prilikom usvojen je i predlog o izmeni naziva ulica u pirotskim selima. Ukupno 72 sela.

O usvojenim predlozima Gradskog veća razmatraće se na predstojećoj sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak, 20. septembar. Sednica počinje u 10 časova.