Većnici usvojili predlog Nacrta Budžeta za 2020. godinu. Oko milijardu i sedamsto miliona dinara za još jedan investiciono razvojni period Grada Pirota

29. oktobar 2019. 14:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je održana sednica Gradskog veća na kojoj je najpre razmatrano izvršenje Budžeta u ovoj godini zaključno sa septembrom, Rebalans Budžeta s obzirom na suficit i Nacrt Budžeta Grada Pirota za 2020. Godinu. Prema rečima Jagode Šnele, načelnice za privredu, Izvršenje Budžeta je oko 60 posto dok je ostvarenje prihodne strane izuzetno dobro, blizu 8o posto. Što se tiče rashoda u toku je izmirenje obaveza za realizovane investicije i očekuje da do kraja godine Budžet bude realizovan kako je i planirano.

Što se tiče rebalansa treba reći da je ovo drugi rebalans u ovoj godini i Budžet se povećava za 91 milion dinara.

Kada je reč o Nacrtu Budžeta za iduću godinu plan je skoro isti kao i ove godine. Budžet se planira realno i na raspolaganju budžetskim korisnicima i za planirane investicije u gradskoj kasi biće oko milijardu i sedamsto deset miliona dinara.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, kaže da se svake godine u ovo vreme radi rebalans Budžeta jer je ostvarenje dobro, a ima i ušteda tokom realizacije projekata. Ono što je važno, kaže Vasić, omogućeno je da svi budžetski korisnici nesmetano funkcionušu.

Jedan od važnijih projekata čija će realizacija početi u junu iduće godine jeste izgradnja otvorenog plivačkog bazena na prostoru izmedju gradskog stadiona, Zatvorenog bazena i keja na Nišavi.

Većnici su danas usvojili i predloge izmena i dopuna planova rada Javnog preduzeća za planiranje i uredjivanje gradjevinskog zemljišta i Javnog preduzeća „Komunalac“. Usvojen je i predlog o odobrenju zaključenja Aneksa ugovora sa prevoznicima o poveravanju linija prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.