Većnici usvojili planove rada javnih preduzeća i ustanova kulture u Pirotu

25. decembar 2019. 14:25 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Kao i do sada pred kraj godine većnici , a kasnije, na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta u ovoj godini, i odbornici razmatraju planove javnih preduzeća i ustanova kulture za narednu godinu. Pored ovih tema većnici su danas razmatrali i usvojili Odluku o izradi Plana generalne regulacije “Zavojsko jezero”, Odluku o realizaciji Budžeta u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2020, godinu kao i odluke iz imovinsko pravne oblasti.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je istakao da je veoma zadovoljan realizacijom planova svih javnih preduzeća u gradu kao i ustanova kulture i organizacija koje se finansiraju iz Budžeta grada. Vasić kaže da javna preduzeća posluju pozitivno, da nisu u dugovima i da ne tzraže povećanje svojih usluga. Planovi su im zasnovani na realnim mogućnost i izvršenje je potpuno. Što je još važnije planovi za naredni period su vrlo ambiciozni i ne treba sumnjati u njihovo ostvarenje, a svako od preduzeća ima jasno postavljene ciljeve.

Pred Regionalnom sanitarnom deponijom su brojni planovi u cilju kvalitetnijeg upravljanja neopasnim komunalnim otpadom. Već u idućoj godini u tom pogledu će doći do radikalnih promena kaže Vasić.