Većnici dali saglasnost na programe rada i poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2022. godinu. Predviđeno povećanje cena komunalnih usluga od 5 do 7 odsto

24. decembar 2021. 15:00 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U velikoj Skupštinskoj sali Gradske uprave Pirot, održana je poslednja ovogodišnja sednica Gradskog veća. 

Većnici su razmatrali i saglasno usvojili 17 tačaka Dnevnog reda, koje će se naći i pred odbornicima na predstojećoj sednici Skupštine. Većnici su zasedali duže od tri sata, sednica Veća završena je nešto posle 13 časova.

Po tradiciji, na poslednjoj sednici Veća raspravlja se o Programu poslovanja javnih preduzeća za narednu godinu. Direktori su u svojim izlaganjima, u okviru programa poslovanja za narednu godinu, predvideli blago povećanje svojih usluga od 5 do 7 odsto. Svi oni složilili su se da je u poslednjih 6 meseci došlo do značajnog povećanja cena svih inputa, posebno energije.

Većnici su dali saglasnosti na planove i programe rada sa finansijskim planovima ustanova kulture, PU “Čika Jova Zmaj”, Turističke organizacije, Sportskog centra Pirot, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Predstavnici JP za planiranje i uređenje prezentovali su Plan generalne regulacije "Zavojsko jezero" i Plan detaljne regulacije "Autobuska stanica"

Većnici su razmatrali odluku o povećanju cene parkiranja u ekstra i crvenoj zoni u 2022. godini, a takođe je data saglasnost na povećanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU "Čika Jova Zmaj". Povećanje za celodnevi boravak dece u vrtiću iznosi 275 dinara, te je predložena cena na mesečnom nivou 4.295 dinara po detetu. Takođe je razmatrana i odluka o regresiranju troškova boravka dece i učešću korisnika u mesečnoj ceni. Prema rečima Save Kostića, načelnika Odeljenja za vanprivredne delatnosti, ukoliko dete nije opravdano odsutno, u slučaju bolesti ili godišnjeg odmora roditelja, za dane nedolaska plaćaće se puna ekonomska cena. 

Na dnevnom redu sednice bile su i tačke vezane za formiranje jedinica civilne zaštite, Plan  Štaba za vanredne situacije, Savet za bezbednost saobraćaja grada Pirota. 

Vladan Vasić, gradonačelnik je po završetku sednice dao svoj komentar najznačajnijih tačaka, o kojima će konačnu reč dati odbornici Skupštine grada. 

Programi javnih preduzeća i planovi i programi rada ustanova

Plan generalne regulacije "Zavojsko jezero" i Plan detaljne regulacije "Autobuska stanica"

Povećanje ekonomske cene boravka dece u PU "Čika Jova Zmaj"

Poslednja ovogodišnja sednica Gradske skupštine biće održana u utorak 28. decembra, na Dan grada.

Pored radnog, sednica će imati i svečani deo na kojem će biti dodeljene tradicionalne nagrade. Sednica počinje u 10 časova