Održana sednica Skupštine grada Pirota. Posle rebalansa ovogodišnji Budžet preko dve milijarde dinara

28. februar 2020. 13:25 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Na prvoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada Pirota u ovoj godini, najverovatnije poslednjoj u ovom odborničkom sastavu, razmatrano je najviše tema iz oblasti gradske problematike, kao što su odluke o izradi Plana detaljne regulacije “Autobuska stanica”, Plan detaljne regulacije “Tigar tajers”, imovinsko pravna regulativa, Odluka o naknadama za korišćenje javnih površina, Progam održavanja nekategorisanih puteva, Operativni plan odbrane od poplava  i slično. Odbornici su većinom glasova, opozicija nije glasala i nije bila protiv, usvojili izveštaje o radu sa finansijskim izveštaje ustanova kulture. Kao što se i očekivalo, rebalans Budžeta bio je centralna tema.

Milan Popović, predsednik Skupštine grada, smatra da je i ove godine Budžet realno planiran, a da je novac prenet iz prošle godine racionalno raspoređen. Rebalansom je raspodeljeno oko dvesta sedamdeset šest miliona. On smatra da su primedbe opozicije, koja nije glasala za rebalans, neosnovane.

Na primedbe opozicije da u prošloj godini Pirot nije imao kapitalnih investicija i da će tako biti i u 2020. Popović je rekao da je svaka investicija izuzetno vredna ako podiže kvalitet života građana.

Miloš Colić, odbornik Koalicije za Pirot, kaže da je izjava predstavnika opozicije proizvoljna kada se radi o investicijama. Realizovane su brojne investicije, a za mnoge od njih se može reći da su kapitalne

Predstavnici opozicije nisu želeli da se putem medija obrate javnosti.