VEČE NA KLIZALIŠTU! Ne radimo! Dođite sutra, kad zađe sunce!!! Ili …

21. januar 2021. 21:13 Gradska hronika Pirot Plus Online

Filip Filipović iz Sportskog centra (ne znam naziv radnog mesta, znam da trenira vaterpoliste) u izjavi za naš prepodnevni program objavio je lepu vest da danas,  četvrtak, 21. januara,  popodne od 16 časova počinje da radi  Klizalište na Stadionu omladine! (Godinama predlažem da se postavi u centru grada recimo) U povratku s posla svratio sam na Omladinski stadion. Prelepo vreme. Klinci na košarkaškom terenu igraju basket. Čovek iz “sekjuriti” i žena koja ovde radi, bili su tamo, nešto “čačkali” oko klupa.

 Lepo!

………………………………………………………………………………………………

Pošto sam ovih minus i poplava dana ili “vrteo” kanale u to veme ili jurio Bistricu, Rogoz, Rasničku reku, ove večeri sam napravio pravi plan. Doduše ne kao nekada kada sam šetao kejom, ali – plan! Sam sa sobom!

Pakleni!

Lepa šetnja u moj kraj iz detinjstva (u, ala smo u Gimnaziji i na Omladinskom “tukli mali fudbal).

Iz daljine, kao nekada, najpre sam gledao da vidim da li su upaljene svetiljke. A zatim nastavio.

Idem dalje, Miloš iz Sportskog centra, koji sve zna i sve može, možda bi mogao i vasionski brod da proba da popravi,  nešto je zamišljen,  gledajući šemu na telefonu pokušavao da "iščačka".Odgvorao mi je ne gledajući me… Zanet  mislima!

I konačno, onaj nelepši deo večeri. Dečica. Tri devojčurka, poznao sam Janu, atletičarka i fudbalski sudija, video sam je na utakmicama, ha, voli i klizanje, njene drugarice, onako stidljivo prilazile su Miomiru.

Ne radi, dodjite sutra,  ona rečenica koju niko ne voli da čuje. Čak ni u …  

Van Stadiona klinci, razočarani, našli su utehu na Igraonici, biciklisti. Još jedno ćaskanje …Opušteno!

I kako bi imalo šta da mi poruče oni koji kažu da "preterujem" da pitam ono što me još neki u gradu pitaše kada sam ih sreo u povratku.

Gde su sada našli od sutra "proleće"

Otvorim prognozu i, naravno.

Dobro! Za to vreme, Miloš će zajedno sa majstorom koji će doći, popraviti onu ogromnu skalameriju i kada nam se tamo za koji dan vrati zima, ovde će biti prelepo.

 Zamislite "plovite"  tako ledenom pločom, dok odjekuju svetski hitovi, (neće valjda ono…), igraju raznobojne svetiljke, korona pobegla od glasne muzike, a vi uživate.

 Eee, strpite se!

Ma nije se zima spakovala. Ovi iz SC samo malo požurili!