Veče kada je Fortuna okrenula leđa Piroćancima

29. februar 2020. 23:34 Sport Pirot Plus Online

Druga liga Srbije

  1. kolo

Hala “Kej” Pirot, 19h i 30 minuta

Pirot : KK Pirot 78 – 80 KK “Spartak” ( 28-16, 12- 26, 18-24, 20-14)

Pirot: Vukašin Radenković, Sanel Mukanović, Vladimir Stefanović, Dušan Filipović, Strahinja Stanković, Eldan Bjelak, Dimitrije Đorđević, Vuk Vasić, Martin Matović, Ognjen Ignjatović,  Borko Đorđević, Miodrag Stojanović (K)

Tipično i svojstveno jedino košarci. Dramatični završeci, preokreti, neizvesnost do samog kraja. Finiš utakmice, još samo šest sekundi. Gosti imaju poen prednosti i slobodna bacanja. Najbolji i najprecizniji igrač Spratka, večeras je postigao 27 koševa, Zoran Krstanović, izvodi slobodna bacanja. Pogađa jedanput. Dva poena razlike za goste. Trener “Pirota” , Marko Spasić uzima poslednji tajm – aut. Razgovara sa igračima. Počinje napad. Poslednji sekund. Lopta je kod Matovića. Dobra pozicija, šut za tri, ali lopta nije htela kroz obruč. Prvi poraz košarkaša Pirota u, do sada neosvojivoj, Hali”Kej” u ovom prvenstvu.

Izuzetna publika koja se samo poželeti može, za razliku od one fudbalske, jeste košarkaška publika u Pirotu. Od samog početka bodrila je svoje ljubimce koji su odlično otvorili utakmicu. Dobili prvu četvrtinu sa dvanaest poena razlike. Šta se dogodilo posle male pauze? Košarkaši Spartaka vraćaju istom merom plus dva i na poluvreme odlaze sa dva poena prednosti. Počinje treća četvrtina. Gosti organizovaniji, bolji u skoku, precizniji u šutu. Poslednja, odlučujuća četvrtina. Nošeni burnim, zaglušujućim bodrenjem publike pirotski košarkaši dominiraju na terenu, i preokreću rezultat u svoju korist. Medjutim, kao da je ponestalo koncentracije u odlučujućim trenucima, onda kada se meč lomio. Lopta nije htela u koš, poigravala se na obruču u nekoliko napada. Činilo se da je sve izgubljeno, ali to je košarka. Najbolji košarkaš Spartaka promašio je jedno slobodno bacanje i pri vođstvu od dva poena razlike u poslednjoj sekundi Matović ima šansu za tri poena i donese pobedu Pirotu, dobar šut, ali lopta se odbija od obruča i sudija svira kraj.

Trener gostiju, Blagoje Ivić, je prezadovoljan. Marko Spasić, trener Pirota, sportski je čestitao na pobedi Spartaku ne tražeći nikakv alibi za poraz. Igrali su naši momci odlično, borbeno, srčano kao i uvek, ali Fortuna je bila na strani Subotičana.