Vasić i Colić obišli fabriku "Makaron moda". Do kraja godine posao za još 100 radnika

24. avgust 2021. 13:11 Privreda Pirot Plus Online

Firmu “Makaron moda” koja već 6 meseci radi na prostoru bivše firme “Lola Sarlah” danas su, na poziv vlasnika Safeta Saglama, obišli Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika. 

Ova tekstilna firma trenutno upošljava 270 radnika, koji rade na 10 proizvodnih linija, od kojih su šest pune, a na četiri linija postoji potreba za novim radnicima. 

Današnja poseta i obilazak, svojevrstan je i poziv svim neposlenima gradjanima Pirotskog okruga da se prijave i zasnuju radni odnos u ovoj firmi. 

Kako je, nakon obilaska pogona i razgovora sa zaposlenima rekao Vladan Vasić, gradonačelnik, oni su zadovoljni i uslovima i zaradama koje su znatno veće od proseka plate u Srbiji.

Miloš Colić, pomoćnik gradonačelnika rekao je da grad Pirot, preko odeljenja za urbanizam učestvovao u rekonstrukciju objekta koji je sada dovedem u funkcionalno stanje. Prostire se na četiri hiljade kvadratnih metara. Colić je takodje dodao i da će grad preko ZIP centar organizovati obuke na radnom mestu za 40 radnika bez iskustva. 

Safet Saglam, vlasnik kompanije Makaron moda, rekao je da trenutno imaju potrebu za obučenim šivačima, ali da će posebno biti organizovana i obuka neiskusnih šivača. Do kraja godine u planu je upošljavanje još 100 radnika. Kapacitet pogona je 600 radnika koliko će ih biti u narednih nekoliko godina, ističe Saglam. 

Makaron moda saradjuje sa mnogim svetskim kompanijama pa proizvodi koje stvaraju "pirotske ruke", mogu se naću u najpopularnijim i najvećim metropolama mode. 

U opremu je investirano 565.000 evra, a ona će ukupno koštati oko 800.000 evra.