Vakcinisano oko 45 odsto punoletnih Piroćanaca. Prijava za 3.000 dinara počinje u ponoć

31. maj 2021. 11:21 Gradska hronika Pirot Plus Online

Ove nedelje, kao i prošle, nastavlja se proces imunizacije Sinofarmovom i Fajzerovom vakcinom za građane koji prethodno nisu zakazali termine (za Fajzerovu vakcinu, zainteresovani moraju dan ranije zakazati svoj termin na punktu za masovnu vakcinaciju - na zatvorenom bazenu). Protekle nedelje završena je imunizacija meštana u selima i građana u Romskom naselju. Ekipe Doma zdravlja redovno obavljaju aktivnosti na imunizaciji građana po unapred zakazanim terminima.

Bojan Ranđelović, član Tima za vakcinaciju Gradskog štaba za vanredne situacije, kaže da je prošle nedelje došlo do jednodnevnog zastoja kada je u pitanju evakcinacija građana Astra Zenekinom vakcinom. 

Za sada je na oko 45 odsto vakinisanih punoletnih građana Pirota, što je nešto više od državnog proseka. Vakcinacija se odvija bez problema.  

Prijave građana za pomoć od 3.000 dinara, koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, počinje sutra, 1. juna, tačno u ponoć.

Za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji naše zemlje, zaključno sa današnjim danom, primili makar jednu dozu vakcine. Prijavljivanje je preko sajta Uprave za trezor na adresi pmi.trezor.gov.rs.