Vakcinacija neophodna - poručili naši sugradjani koji su se borili sa koronom

20. jul 2021. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Medija centru Doma kulture, danas je održana konferencija za novinare na kojoj su pored dr Radmile zec, epidemiologa ZZJZ Pirot i dr Momčila Bojkića, govorili i Marko i Milorad, naši sugradjani koji su se borili sa korona virusom. 

"Moje iskustvo sa korona virusom" naslovljen je ovaj dogadjaj, sa ciljem da se apeluje na sve, posebno na mlade,  koliko je vakcinacija bitna radi sprečavanja širenja novog talasa virusa. 

Kako je na početku rekla dr Zec, u našem Okrugu, do sada je vakcinisano blizu 50 posto stanovništva, vakcinacija je u poslednje vreme znatno usporena, a što pre se mora doći do 80 posto obuhvata imunizovanog stanovništva. 

Dr Momčilo Bojkić koji je tokom cele godine pandemije radio u kovid sistemu, onda i preležao koronu, govorio je o svojim iskustvima, načinu na koji se kritični pacijenti bore, ali i kako lekari preživljavaju pomenute situacije. 

Mladi obično smatraju da njihovo stanje ne može biti tako loše, čak iako budu pozitivni na kovid19. Da to nije tačno, pokazuju primeri Marka Djordjevića i Milorada Tričkovića koji su zbog loše kliničke slike bili hospitalizovani. Oni su preneli svoja, ne tako lepa iskustva, i apelovali, posebno na mlada, da ozbiljno shvate postojeći problem. 

Vakcina ima dovoljno, poručuju zdravstveni radnici, a naša zemlja je jedno od retkih u kojoj svako ko želi da se vakciniše, može da izabere željenu vakcinu. 

Izbor je, svakako na vama...