Važna vest! Ljudi, posle šest godina čekanja, radi se put za vinograde na Sarlahu!

13. oktobar 2020. 13:59 Gradska hronika Pirot Plus Online

Kako sad?!

    Hoću da od ovoga danas napravim divnu priču s "hepi endom",  nadam se, a na drugoj strani, osećam profesionalnu obavezu da vam što pre javim šta se konačno, posle šest godina, dogodilo!

 Izgubio sam dosta vremena dok sam skinuo blato s moje obuće i odeće, koje sam doneo sa Sarlaha, dok smo pregledavali sve snimke i evo ga, još malo 13h, nemam vremena.

  Dakle, reportažu ostavljam za sutra, što nije moj način rada, a sada, samo informativa.

………………………………………………………………………………………

     Juče su Putevi Srbije, potvrdio nam je Dušan Mijuk, započeli radove na prosecanju puta na Sarlahu, kako bi, posle izgradnje tunela Sarlah, 2015. godine, stotine ljudi, vlasnici vinograda, vikendica, poseda, kao sav normalan svet, mogli da stignu do svoje imovine.

    Danas sam sa Ljubinkom Nikolić, njenim zetom i komšijom krenuo tragom buldožera koji je juče i jutros, bez obzira na kišu, radio na obodima našeg brda.

  Posle skoro pola sata bazanja po blatu, stigli smo do raskrsnice, odakle će vlasnici vinograda moći do svojih poseda. Naravno, kada se ovaj put asfaltira.

     Ljubinkin zet, kao "mačak u čizmama", spustio se još nekoliko stotina metara do mesta gde je radio buldožer. Nama je pobegao za petnaestak minuta. Kada sam se vraćao sreo sam još jedan.

     Dušan Mijuk obećao je da će se raditi intenzivno. Najveći problem bilo je nerazumevanje naših sugradjana i te, neizostavne očigledno, parnice!

   Ali, o svemu tome sutra.

 Vest za danas - ljudi, radi se put za vinograde na Sarlahu!