Vaši komentari! Rušenje garaža uznemirilo javnost!

03. jun 2021. 12:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Rušenje garaža izazvalo je reakciju ne samo u Pirotu. Video materijale objavile su i neke državne televizije, objavljena kolumna na jednom portal, a stižu i komentari sa svih strana. 

Prema našoj informaciji danas bi trebalo je da zakazano prvo ročište. Nemamo povratku informaciju još uvek  (12 h) .

Objavićemo nekoliko detalja. Najpre komentar na tekst objavljen u jednom našem listu još u aprilu.

TESNO I LJUDIMA, I VOZILIMA: U centru Pirota započeta izgradnja parkinga sa više od 80 mesta

PIROĆANCI će u strogom centru grada, odnosno u takozvanoj ekstrazoni uskoro dobiti još jedan parking sa osamdesetak mesta, a lokalna samouprava je izgradnju na prostoru između OŠ „Vuk Karadžić“ i Ulice Ćirila i Metodija usmerila tako da ulaz – zarad bezbednosti mališana – bude samo sa jedne strane......

(Vеčernje novosti)

1 коментар

    Ovde je kao novinarska ekskluziva prikazan projekat gradske vlasti koja ima problem sa parkingom sopstvenih privatnih vozila zaposlenih u opštinskim strukturama. Ta parcela na koja je pomenuta je dvorište stambenih zgrada sa više od 120 privatnih stanova,a za koje neće biti obezbeđeno fizički da parkiraju svoja vozila i pokrenuta je peticija od strane stanara za obustavu projekta, jer je u projektu planirana zelena površina manja od 10% i samim tim’ se ruši njihovo ekološko pravo. Sa druge strane papirološki još uvek nisu rešeni svi zakonski postupci za izvršenje pomenutog projekta. Po tom projektu nije planirana eksproprijacija objekata upisanih i ozakonjenih sa gradjevinskim dozvolama. U ovom slučaju je prikazana i uzeta u obzir samo izjava jedne strane,a na terenu i zakonski i po ustavu se strana koja ima privatne objekte sputava i ruši bahato na uštrb gradjana. Sa treće strane postoje žalbe, tužbe i krivične prijave koje treba rešiti od strane pravnih institucija,a koje su pravno i u roku podnešene. Čišćenje tih parcela se odvija bahato i bez pravnih postupaka. Rušenje privatne svojine se vrši prinudom i zakazano je prinudnim rešenjem bez pravnog razmatranja žalbi vlasnika privatnih objekata u što kraćem nezakonskim rokovima po automatizmu nalogodavca posla već za 24.05.2021 godine.   Molim da novinari koji su ovaj tekst „pustili u etar“ opširnije prikazu javnosti tekst iz pravog ugla.

....................................................................................

Jedan  naš sugrađanin nam je poslao dva klipa skinuta sa Televizije Pirot. Radi se o gostovanju gradonačelnika na ovoj televiziji.

Treba podsetiti gradonačelnika Vladana Vasića na ove reči. Pitam ga šta se od tada promenilo!?

*Segmenti iz emisije Oni kažu, Regionalne televizije Pirot

..................................................................................................

Koliko je interesovanje naših sugrađana govori i podatak da su tri objave na našm portalu i fejsbuku doprle do oko 16.000 ljudi.

Komentare nećemo postavljati. Ima  ih, takođe skoro stotinu!

Sve ovo, očigledno, govori da je bilo potrebno ili da će biti potrebno da se rešenje usaglasi na obostrano zadovoljenje.

 Ako je sada to moguće ostvariti?