Vaša pitanja! Put za Topli Do, trotoari, lokalni putevi, kišna kanalizacija, Rogoz i Bistrica!

01. oktobar 2020. 15:44 Gradska hronika Pirot Plus Online

Zna se, naš značajan zadatak je da osluškujemo vaše primedbe, predloge, pitanja kako bi pokušali da objavimo informacije od odgovrnih ljudi.

Pre neki dan, iskoristili smo razgovor u Naselju Senjak sa Slavišom Svilarovom, direktorom JP za planiranje i uređenje građevinskog zemljišta, koji je uvek predusretljiv i koji  želi da razume vaše probleme! Jeste prošlo vreme tek, ovo su pitanja, odnosno problemi za koje je, da se reše, potrebno vreme!

…………………………………………………………………………

Put prema Toplom Dolu, tema o kojoj često pokušavamo da dobijemo konkretnije odgovore. Vladan Vasić pominje most za put koji bi išao od brane na Zavojskom jezeru. Što se tiče zahteva Miljana Stojanovića, predsednika MZ Topli Do, njegovih meštana, ali i brojnih sugradjana koji ili imaju vikendice ili često putuju na ovu stranu Stare planine, da se uredi postojeći put. Za sada se zna, da se radi projekat da se obezbede odroni.

…………………………………………………………………………

Trebalo bi dosta vremena da objavimo koji su sve trotoari u gradu sredjeni, ali, isto tako treba dosta prostora da prenesemo sve zahteve naših sugradjana. Senjak, Ćirila I Metodija, ulica prema Gazeli, Hajdukl Veljka…

…………………………………………………………………………

Do sada su asfaltirani ili adaptirani mnogi kolovozi do pirotskih sela. Veoma često, stižu pitanja, kada će se konačno urediti lokalni putni pravci za Rasnicu,  Sinju Glavu, Prisjan, Kamir, Cerev Del

………………………………………………………………………….

Posle obilnih kiša, naši sugradjani imaju velike probleme. Negde se voda sakuplja jer ne može kanalizacija da primi svu količinu, dok u nekim Naseljima, kao što je slučaj u Prčevcu, voda sa visokih kota teče ulicama i nanosi pesak i šoder

……………………………………………………………………… 

Kanal Rogoz u većem delu toka kroz Naselje  je uredjen, ostalo je da se uredi deo prema  Bistrici, ali i obale Bistrice. Radilo se u tom pojasu reke Bistrice. Nastavak!?

………………………………………………………………………… 

Javite se, pišite nam, zovite. Nastavljamo. Za desetak dana bićemo još brži. Kreće vaš program na Naxi Plus radiju. Od 10 -14 časova!

U petak, 2. oktobra, odgovor vlasnicima vinograda, vikendica na Sarlahu!