Vaša pitanja! Pirotski "Meša Selimović" i njegov "Derviš i smrt" zapomažu: Uredite moju ulicu!

06. novembar 2020. 14:22 Gradska hronika Pirot Plus Online

Evo još jedna priča, vaša naravno, uz sve ono što smo mi uradili da pokrenemo da se problem rešava. Ponovo idemo redom. Najpre vaš mejl. Ime i prezime znamo! Neka ostane ovako. Evo mejla:

Poštovani, da li možete na neki način da se obratite nekom nadležnom u vezi ulice Meše Selimovića, to je nastavak ulice Nišavski odred u Tigrovom naselju. Imamo veliki problem i prilaz ulici i sama ulica bikvalno ne postoji. Kada pada kiša prilaz do naših domova je skoro pa ne moguć, dvorišta na početku ulice su puna vode.

Isto važi i za drugu stranu, drugi ulaz u kuće i tamo asfalt skoro pa da i ne postoji.

Možete i da snimite ukoliko mislite da je potrebno.

Hvala unapred!

   Snimio sam, naravno. Šadjine vodenice, onda pored groblja, Vidličkom, Drugi ring i desno u Nišavsku. Tu, levo, kako je gradonačelnik objašnjavao, pokušao sam da je nadjem. Nisam video tablu s nazivom ulice. Čak mi nije delovala da je zvanična ulica, ali, ljudi, jeste. Našao sam je!!!

   Kada ljudima pridjete, obično se nećkaju, neki su čak i malo drski. Kao da ne žive tu, da su, oprosti mi Bože, iz Pariza, kao da  im ne smetaju blato, rupčage… Čak, prete – Zašto me snimaš?!

 Čovek koga sam video bio je ljubazan. Zašto i ne bi, kazan, dimilo, peče se rakija.

   Pre neki dan u Presingu, obećanje sam ispunio, pitao sam Vladana Vasića za Ulicu Meše Selimovića. Da budem iskren, da nije objasnio, ne bih znao!

  To je, ljudi, za danas. Ostao sam dužan Senjak od juče. Ali, idemo dalje, stižu vaša pitanja. Petak danas! Sport, košarkaši večeras, Radnički, Zona, rukometašice, Osoba C!

  U ponedeljak nastavljamo. Ima i odgovora Vladana Vasića na vaša brojna pitanja. Da i onaj mejl mog druga iz detinjstva Tocija.  Ma, vi se samo javite i ne brinite. Da smo samo zdravi i dobri ljudi!

"Sve če si bude!" - Kažemo mi na čistom, našem, pirotskom!