Vaša pitanja: Kada će početi sa radom Poligon za obuku vozača? Boban Tolić: Komunalac je završio sve svoje obaveze, čeka se prijem objekta od strane komisije MUP-a

10. oktobar 2023. 13:00 Gradska hronika Pirot Plus Online

Pre nekoliko dana na adresu naše Redakcije stiglo je još jedno vaše pitanje. Ovog puta vezano za rad Poligona za obuku vozača. Pitanje prenosimo u celosti

Zašto su sve auto-škole prestale da rade?
Ne radimo jer su iskopali stari poligon, a novi još uvek nije gotov. Koliko radnika u Pirotu zbog toga nema posla? Nećemo raditi bar još mesec-dva. Bez poligona mi ne ispunjavamo uslove za rad.

Novi Poligon za obuku vozača je prešao u nadležnost JKP "Komunalac". To je bio razlog da direktora Bobana Tolića pitamo za objašnjenje i eventualno razloge zbog čega poligon još uvek nije u funkciji, iako je još pre Vašara rečeno da je sve spremno za početak rada.

Prema njegovim rečima "Komunalac" je završio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti.

U međuvremenu, tokom septembra, urađena je ulazna rampa, obeležavanje kao i određene dorade na terenu. Čeka se prijem objekta od strane Komisije MUP-a iz Beograda, koja prema informacijama koje imam, dolazi sutra u Pirot. To je neka ustaljena procedura, a sama Komisija dolazi na poziv predstavnika auto kuća, sa kojim sam nedavno razgovarao i koji su me o tome obavestili, rekao je Tolić.

Ovih dana snimili smo nekadašnji Poligon na kome su se obučavale generacije pirotskoh vozača. Tu su trenutno radovi na izgrađnji novog parking prostora.