Vaša pitanja (1)! Mnogo ih je! Idemo u nastavcima! Zatvor, Radnički, vakcina, Knjaževačka

07. oktobar 2021. 11:20 Stavovi Pirot Plus Online

Dj.M.

Pitajte  Vladana za Pritvor. Zgrada zjapi prazna. Naši ljudi, zaposleni  putuju u Niš i leskovac. Akoi je privremeno, neka kažu. Ako je za stalno, neka se raspita. Sudije, predsednici sudova, adbvokati, svi ćute ! Troškovi veliki.

..........................................

 Svetla su užas! Krupan ugovor, nije loš !! deset godina im dajemo sve !

............................................

Koliko li samo poziva ima.

   Zove jedna žena, u Vuka Pantelića se radi zgrada. Porodična kuća. Ima problem.

...................................................

Zove majka tek rodjenog deteta. Primila je dve doze ruske vakcine, čeka treću. Pitam Bojana Randjelovića, kaže, državni problem. Ta ista država poziva narod da se vakciniše. Ova majka čeka! Uplašena !

....................................................

Juče se žali, mlad čovek,  obaćeo da će da dodje u Redakciju. Primio prvu vakcinu. Potom imao zdravstvene probleme. Nema ga u program. Izguibili ga. Zvao sve moguće adrese. Mistarstva, zdravstvene oinspekcije.  I tu kažu državni problem.

 A njegov?

 Čeka od marta da primi drugu vakcinu.

.............................................................

 

Pišu roditelji dece u Radničkom. E to ću da vam pokažem.

 

Evo pisma !

Poštovani, u ime velike većine roditelja obraćamo Vam se u nadi da ćete preduzeti neke korake i podići glas protiv nebrige od strane Uprave kluba kad su u pitanju mlađe selekcije Radničkog iz Pirota.Naime Pirot kao podneblje je uvek posedovao  talente kad je u pitanju fudbal.Radnički je izrodio velike asove poput Bratislava Mijalkovića, Jovana Stankovića, Radeta Manića, Кamenovića, Sokolova...I danas među decom Radničkog postoje talentovana deca, postoje talentovane generacije, ali na žalost već dugi niz godina  naša deca su u drugom planu za ljude koji vode klub.Danas se nalazimo u situaciji da omladinci nemaju golmana da kadeti igraju u dve selekcije, da pioniri igraju kvalitetno poslednjih par godina da sa ponosom možemo reći da su  talentovane generacija 2005, 2006, 2007, 2008.Sa ponosom ističemo da su pobeđivali i pobeđuju superligaške ekipe Napredka iz Кruševca, Radnika iz Surdulice, Jagodine, Vranja...Na žalost ostalo je samo na praznim obećanjima da će se uložiti u mlade nade belih, da će se angažovati treneri profesionalci, kupiti oprema, rekviziti, lopte za normalan rad i što bolji napredak naše talentovane dece.

    Umesto da se uloži u naše mlade nade, oni su samo teret ljudima iz kluba, prepostavljamo finansiski.Treneri se spravom žale da neprimaju platu .Nemaju motiv za rad.

   A kad smo kod trenera da li je moguće da jedan Radnički dopusti da ima 3-4 trenera koji vode 4 različite selekcije.Dešava se da isti trener vodi omladince i kadete.Dešava se čitamo na vašem portalu da omladinci nemaju golmana..Naša deca igraju u pocepanim dresovima, naša deca nemaju lopte za treniranje, naša deca nemaju svlačionice.

   Nekadašnje svlačionice mlađih selekcija danas koriste nekoliko klubova iz Pirota koji igraju amaterski fudbal Okružne lige i Zone.Naša deca su do skoro trenirala na poslednjem terenu (šljaci) jer je kavez zauzet, treniraju Senjak, Jedinstvo, ŽFК...Nešto što vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka je sledeća činjenica.Suđenje našoj deci je tri puta bolje u Jagodini, Nišu, Vranju, Кruševcu nego u Pirotu gde sude naše sudije.A sudije same  kažu nismo plaćeni duguju nam...Ali zar je to rešenje svetiti se deci zbog dugovanja.To je krajnje licemerno i neprofesionalno.

   .Roditelji dece mlađih selekcija sami su izfinasirali u par navrata počev od školice sporta do kadeta opremu (trenerke, dresove, kopačke, štucne, kostobrane).Plaćaju članarinu klubu, bodre, pomažu jednostavno ulažu u svoju decu i sklanjaju ih sa ulice.Na žalost sve veći broj dece odustaje od treniranja, sve veći broj dece je duboko razočarano, i neka deca već u 12,13 godina napuštaju klub, odlaze u bolje sredine.

Nećemo više da ćutimo. H 10-15 godina . Hoćemo da svako od ljudi u klubu preuzme odgovornost i snosi posledice za ovo katastrofalno stanje u klubu poslednjih godina.

      Namerno ne želimo da se bavimo problemima prvog tima, od ekipe koja je pre dve godine vodila borbu za ulazak u super ligu sveli su je do ekipe koja gubi od prosečnih amaterskih ekipa.

   Apelujemo na Grad Pirot i gradonačelnika Mr.Vladana Vasića da preduzme hitne korake u spašavanju kluba.

    Molimo da se deca kluba poštuju!  Uvek je bilo talentovane dece iz pirotskog okruga, nije istina da ih nema ima ih itekako, ali nekome ne odgovara da se ulaže u tu decu.

    Apelujemo još jednom da se hitno preduzmu mere, da izađe predsednik kluba i obrati se svima nama.Кontak sa klubom nemamo osim kad treba da se uplati članarina.

     Apelujemo na Grad Pirot koji odvaja ogromna sredstva da se deci stvore osnovni uslovi za rad i napredak.Valjda su svima nama deca u prvom planu, pa da za neku godinu imamo od 18 igrača 15 naših i sa par kvalitetnih pojačanja uživamo kao nekad kad smo gledali    Radeta,  Кostu, Šelju, Zoraju, Tošu Ivanova, Danđija, Žuleta, Cuju, Jotku, Pavlova.

Na kraju još jedna rečenica ovo je vapaj i molba gradonačelniku pre svega. Ne želimo da se bavimo politikom kluba, ali isto tako nećemo nemo da posmatramo dok brod tone.

....................................................................

Slaviša Mladenović

Kad će da se sredi Knjazevacka ulica da se pomere kontejneri i voda koja je sprovedena u privatnom posedu namerno ?