Uz odobrenje Dušana Mijuka, provezli smo se asfaltiranom deonicom Koridora od Staničenja prema Pirotu i ušli u skoro završenu desnu cev tunela Sarlah!!!

15. januar 2018. 12:00 Privreda Pirot Plus Online

Juče smo objavili informaciju o asfaltiranju dela puta od Staničenja prema tunelu Sarlah u Pirotu. Jutros smo razgovarali sa Dušanom Mijukom, šefom projekta „Sektor Istok” koji nam je potvrdio da je ovih dana, zahvaljujući pre svega upornosti radnika Aktora, ali i povoljnim vremenskim uslovima, deo Koridora od Staničenja prema Pirotu i dalje prema Dimitrovgradu pri kraju.

- Juče rano ujutru, bilo je 5 časova, posle rada tokom noći, završeno je asfaltiranje deonice između Staničenja i Pirota, na Istočnom kraku Koridora 10. Radovi na desnoj cevi tunela Sarlah takodje su u završnoj fazi. Treba očekivati da će i ova deonica biti puštena u saobraćaj. Prošle noći je na ovom potezu ostvarena rekordna proizvodnja i ugradnja 2.860 tona završnog sloja asfalta u roku od nepunih 24 časa”, rekao nam je Dušan Mijuk.

Šef Projekta "Sektor Istok" dodao je da je isporučena rekordna količina asfalta iz asfaltne baze, a da su svemu doprineli efikasna saradnja i maksimalno angažovanje svih učesnika u ovom poslu, kao i uspešna koordinacija i rukovođenje resursima, materijalima, ljudstvom i mehanizacijom, od strane Koridora Srbije i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

U jutrošnjem razgovoru, Dušan Mijuk je rekao da je u većem delu ove saobraćajnice završena horizontalna saobraćajna signalizacija. Preostali su dodatni radovi u desnoj cevi tuenla, uradjeni i molersko farbarski radovi, očekuje se postavljanje elektronike.

Zahvaljujući odobrenju Dušana Mijuka, mi smo danas prvi provezli ovom deonicom, na čemu se zahvaljujemo.

Izvođač radova je grčka kompanija "Aktor".