Utvrđivanje uzroka požara i procena štete

25. septembar 2013. 13:06 Privreda Pirot Plus Online


Posle požara u Tigar Hemijskim proizvodima još uvek se ne može govoriti o visini štete. Medjutim, prema rečima Bojana Živkovića, direktora ove fabrike, nadležni organi pripremaju izveštaj u cilju utvrđivanja uzroka požara. Objekat i oprema su osigurani, a osiguravajuća kuća je u ponedeljak formirala Komisiju sačinjenu od građevinaca, mašinaca i električara, kako bi utvrdili procenu štete.

- I mi smo u fabrici formirali komisiju koja treba da proceni kolika je šteta koju je pretrpela fabrika. Pri tome treba imati u vidu da smo mi iznajmili objekat fabrike u stečaju Suko, i da je tek potrebno utvrditi tačnu štetu, kada je reč o mašinama i njihovoj amortizaciji, kao i proceniti štetu nastalu na samom objektu, kaže direktor fabrike Tigar Hemijski proizvodi i dodaje da se iznalaze načini da se obezbede minimalni uslovi za nastavak proizvodnje u drugom prostoru, kako bi se blagovremeno odgovorilo zahtevima kupaca, a radnici bili radno angažovani.


Podsećam da zahvaljujući preventivnim merama i brzoj i profesionalnoj reakciji i pribranosti zaposlenih, kao i intervenciji nadležnih vatrogasnih službi nije došlo do veće štete po zaposlene i proizvodne kapacitete, a samo dvoje zaposlenih je bilo pod stresom. Naše zaposlene obišli su predstavnici Kadrovske službe i Tigar Obezbeđenja, a oni su posle pregleda i kraćeg zadržavanja vrlo brzo pušteni iz bolnice i sada se dobro osećaju i vratili su se redovnim zadacima. Još jednom koristim priliku da izrazim zahvalnost zbog njihove pribranosti, koja je sprečila veću štetu po zaposlene, ali i magacin gotovih proizvoda, kaže Živković.Centar za komunikacije


Tigar a.d.