Uspeo sastanak predstavnika Vlade Srbije i Opštine Pirot

07. maj 2015. 11:02 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Danas je u zgradi Vlade RS na inicijativu lokalne samouprave održan sastanak u vezi sa problemima iz oblasti infrastrukture, gradjevine i saobraćaja na teritoriji opštine Pirot.

Predstavnici naše opštine, Milan Popović, predsednik SO i Aleksandar Ćirić član Opštinskog Veća, izneli su u direktnom susretu sa najvišim predstavnicima Ministarstva infrastrukture, gradjevine i saobracaja, Ministarstva rada i Ministarstva lokalne samouprave, visegodisnje infrastrukturne probleme na teritoriji naše opštine a koji su u ingerenciji Republike Srbije.

Ključne teme razgovora bili su radovi na rehabilitaciji regionalnih putnih pravaca: Magistralni međunarodni put Niš - Sofija E80; Sadikov bunar - Ponor - Bela Palanka; Pirot - Sadikov bunar – Babušnica; Knjaževac - Pirot - V. Ržana – Dimitrovgrad, izmeštanje dela stare deponije na Koridoru 10, izgradnje Logistickog centra, kao i pomoć ministarstva kod poboljšanja stanja atarskih puteva u selima pirotske opštine.

Obe strane saglasne su da se postojeći problemi u interesu stanovnika opštine moraju rešavati, ali i da je nemoguće sve probleme rešiti u jednoj godini, pre svega zbog nedostatka finansija, jer se radi o velikim projektima.

- Zadovoljni smo pre svega organizacijom sastanka od strane Ministarstva infrastrukture, gradjevine i saobraćaja, jer prvi put smo imali priliku da iznesemo sve probleme naših sugradjana u direktnom kontaktu sa najvišim predstavnicima nadležnih ministarstava. Svesni smo stanja u kome se nalaze naše državne finansije, i da je nemoguće sve probleme rešiti odjednom, ali bitno je početi sa rešavanjem istih uz obostranu angažovanost. Izvukli smo zaključke i definisali dalje korake. Drago mi je da i lokalna samouprava i Vlada RS imaju isti cilj i da će zajednickim snagama rešavati sve probleme kako bi se gradjanima omogućili što bolji uslovi za život - izjavio je nakon sastanka u Vladi Aleksandar Ćiric, član Opštinskog Veća.