Uspela i peta provera pirotskog srpskoligaša. Ekipa Marka Vidojevića u kombinovanom sastavu savladala veoma dobar tim Timočanina u Knjaževcu!

23. februar 2019. 17:00 Sport Pirot Plus Online

Trening utakmica

Knjaževac: Timočanin - Radnički 1:3 (1:2)

Radnički: Cvetanović, Djordjević (Nedeljković), Marković, Dojkić, Mančić, Tolić, Stanković, Spasić, Pobulić (Lučić), Stojković, Tomović (Ilić).

Strelci: 1:0 Miloš Spasić 27.min., 2:0 Miloš Spasić 45. min., 1:2 Manić 45.min., 1:3 Aca Stojković 73. minut.

Fudbaleri Radničkog odigrali su u subotu petu trening utakmicu. Meč u Knjaževcu igran je u izuzetno teškim uslovima. Hladno vreme, minus pet stepeni, jak vetar, sve je to uticalo na igru. Domaćin se potrudio da bar teren bude dobro pripremljen za igru.

Marko Vidojević je u prvom poluvremenu "probao" formaciju 4-4-2 što je dobro funkcionisalo. Jedino se "beli" nisu dobro snašli kod primljenog gola.

Pirotski "bombarder" Miloš Spasić, posle dobro odigranih akcija, postigao je dva efektna gola. U poslednjem minutu prvog dela, domaći su, posle nesmotrene igre u odbrani Radničkog i kratko odbijene lopte na 16 metara, uspeli da smanje vodjstvo "belih".

Marko Vidojević je kombinovao u prvom poluvremenu. Pružio je priliku sve boljem mladom Djordjeviću, Vlasotinčaninu Stankoviću i u napadu Tomoviću.

Fudbaleri Marka Vidojevića imali su stalnu nadmoćnost, propustili još nekoliko prilika. Božidaru Mančiću je poništen regularan gol zbog navodnog ofsajda.

Tokom utakmice razgovarali smo sa Ivanom Džunićem i Stevicom Josifovićem, Piroćancem, koji živi u Knjaževcu i koji nam je kao pravi reporter tokom drugog poluvremena slao porukama detalje sa meča:

- 73. min. Aca Stojković... 3:1 na centrašut s leve strane... glavom...

- 74. min. prečka... na šut sa 16 m B. Mančić....

- 75. min. Spasić sam pred golom, šut pored stative..

- 76. min opet Pati sam pred golom... šut sa desetak metara golman brani.

- U zadnjih 15 min. domaćin nije prešao centar... ofanziva belih...

Ivan Džunić i Stevica Josifović

Posle utakmice razgovarali smo sa Markom Vidojevićem, s obzirom na uslove u kojima se igralo i kombinovanim timom, bio je zadovoljan.

- Bili su ovo najgori vremenski uslovi u kojima smo igrali ove zime. Otežano kretanje i pas igra zbog jakog vetra. Hladno vreme! Put do Knjaževca mnogima nije prijao.

- Mogu da budem zadovoljan zalaganjem mojih igrača, realizacijom, mada smo mogli da postignemo još neki pogodak. Mladići koji su ušli u nastavku dobro su odigrali.

- Inače, Timočanin me iznenadio. Veoma dobra ekipa, koja je prva u Zoni Istok. Deluju dobro, pristup igri veoma ozbiljan. Bolji su od nekih rivala sa kojima smo u pripremama igrali u Pirotu. Zbog toga mogu da budem zadovoljniji. Sve je proteklo dobro, bez povreda. Već imamo veliki broj igrača koji su van tima, rekao je Marko Vidojević, šef Stručnog štaba Radničkog.

U ekipi Radničkog danas nije bilo Vlajkovića, Ćirkovića, Radičevića, Petrova, Veličkovića i od ranije Petrovića.

Sledeću trening utakmicu Radnički igra u Leskovcu sa Dubočicom. Poslednja provera je protiv Car Konstantina u Pirotu.