Uspeh učenika Muzičke škole na Međunarodnom online takmičenju

24. jun 2024. 09:55 Društvo Pirot Plus Online

Danica Arsov i Aleksa Jovanović, učenici trećeg i četvrtog razreda izdvojenog odeljenja Osnovne muzičke škole „Dr Dragutin Gostuški“, u Dimitrovgradu osvojili su prvu nagradu (95 poena) na Međunarodnom online takmičenju USA CLASSICAL MUSIC, koje je održano u maju 2024. godine u organizaciji IYMC (International youth music competition). 

Takmičili su se učenici iz Australije, Bosne i Hercegovine, Kanade, Kine, Hrvatske, Češke, Danske, Grčke, Mađarske, Indije, Indonezije, Japana, Litvanije, Malezije, Meksika, Crne Gore, Severne Makedonije, Filipina, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke, Južne Koreje, Tajlanda, Sjedinjenih Američkih Država i Vijetnama.

Komisija koja je ocenjivala učesnike bila je sastavljena od eminentnih profesora iz Kine, Indonezije, Poljske, Severne Koreje, Rusije i Amerike.

Vest o nagradi je stigla juče i obradovala sve nas u školi, a naročito ove učenike. Takmičenje je bilo jedno veliko iskustvo, s obzirom na to koliko je bilo takmičara i iz kojih sve zemalja potiču takmičari. Komisiju su činili eminentni muzičari, a njihove preporuke o daljem radu su od velikog značaja. Ovi učenici su iz klase nastavnice klavira Miljane Antanasijević, pa pohvale i čestitke za uspeh i rad idu i njima i njoj.

*Tekst i foto: Muzička škola