Uspeh učenika Gimnazije i Tehničke škole Pirot na takmičenju iz fizike

18. mart 2023. 17:46 Društvo Pirot Plus Online

Danas je u Gimnaziji Pirot održano okružno takmičenje iz fizike, na kome su pored gimnazijalaca učestvovali i učenici Tehničke škole Pirot, ali u drugoj kategoriji. Rezultati su sledeći:

Ðorđe Denković 4. razred 2. nagrada, Janko Stefanović 3. razred - 3. nagrada. Pohvale Ognjen Antić i Ognjen Stefanović 3. razred. 

2. razred- Anđela Janićijev. 

1. razred - Milica Pešić 3. nagrada i Nikola Popović pohvala. 

Mentori naših učenika su profesorke fizike Mirjana Elenkov, Ana Petrov i Nina Jovanović. 

Za desetak dana očekuje se kriterijum za poziv na Državno takmičenje od Društva fizičara Srbije.

*Info: Gimnazija Pirot

............................................................. 

Učenici Gimnazije Pirot takmičili su se u kategoriji Beta, a učenici Tehničke škole u kategoriji GAMA (I razred 2 učenika, II razred 2 učenika).

U Beta kategoriji takmiče se učenici koji pohađaju odeljenja koja rade po programima gimnazija opšteg tipa, specijalizovanih gimnazija za oblasti koje nisu matematika i fizika, srednjih stručnih škola i umetničkih škola.

U Gama kategoriji takmiče se učenici srednjih stručnih škola i opšteg i društveno-jezičkih smerova gimnazija.

Čekamo odluku Državne komisije o zvaničnoj kvalifikaciji i nadamo se da će se bar dvoje učenika kvalifikovati: Кristina Gocev, učenica prvog razreda sa osvojenih 67 poena i Viktor Stanijev, učenik drugog razreda, sa osvojenih 64.8 poena. Prošle godine su se kvalifikovali svi oni koji su osvojili više od 50 poena.

Učenici Tehničke škole nastavljaju uspešnu tradiciju učešća na takmičenjima iz fizike, započetu 2018. godine. Mentor učenika je profesor fizike Milorad Pop-Кrstić.

*Info: Tehnička škola Pirot