Uspeh takmičara OŠ "8 septembar"

13. maj 2014. 07:08 Društvo Pirot Plus Online

Dobre rezultate na brojnim takmičenjima ostvarili su i učenici OŠ „8. Septembar“ . Ljubiša Ćirić, direktor škole, kaže da su zadovoljni uspehom učenika i očekuju dobre rezultate i u narednom periodu.


-Na Književnoj olimpijadi u Sremskim Karlovcima učestvovalo je troje naših učenika i postigli su dobar rezultat, dva četvrta i jedno peto mesto u poznavanju književnosti. Što se tiče sprkog jezika naši učenici su obezbedili plasman za viši rang, republičko takmičenje koje će biti održano u Tršiću, jedan učenik ide sigurno dok dvoje čekaju odluku o nominacijama. Na takmičenju iz matematike u Jagodini, jedan učenik naše škole postigao jesolidan uspeh zadovoljni smo i tim učešćem –kaže Ćirić.


Učenici su učestvovali i na takmičenju iz tehničkog i informatičkog obrazovanja u Vranju, dodaje Ćirić.


-Učenici naše škole učestvuju i u sportskim takmičenjima . Na Državnom prvenstvu za gimnastičare učestvoali su učenici od prvog do četvrog razreda , i osvojili šesto mesto. Učenici su učestvoali i na takmičenju u stonom tenisu, zatim u košarci. Očekujemo dobre rezultate u svim oblastima i u narednom periodu. Narednog vikenda predstoji Republičko takmičenje iz hemije u Leskovcu gde će takođe učestvovati naši učenici i predstoji takmičenje u oblasti saobraćaja –dodaje Ćirić.


Učenici škole 8. Septembar učestvovali su i na „Vitezovom proleću“ gde su takođe osvojili nagrade u vidu knjiga, koje su dobili najuspešniji učenici u likovnom i literarnom stvaralaštvu, kaže Ćirić.