Uspešno završen 18. Međunarodni folklorni festival

11. avgust 2023. 12:00 Kultura Pirot Plus Online

Uprkos kiši koja je onemogućila defile učesnika festivala poslednjeg dana, koncert i atmosfera na Omladinskom stadionu ispunili su očekivanja svih prisutnih.

S obzirom da je ansambl iz Gruzije otišao iz Pirota dan ranije, poslednje večeri nastupili su ansambli iz Slovačke, Bugarske, Kolumbije i Folklorni ansambl Doma kulture Pirot. U dva bloka izvođači su se potrudili da pesmom, igrom i nošnjama prikažu svoju kulturu na najbolji mogući način.

Na kraju su domaćini - Prvi i Drugi ansambl Doma kulture Pirot zajedno nastupili. 

Pre zvaničnog zatvaranja festivala učesnici su se okupili na sceni i primili zahvalnice za učešće od direktora Doma kulture.

U svom obraćanju direktor Doma kulture Pirot, Miško Čirić, rekao je da veruje da će svima ostati u sećanju igre ansambala i zahvalio učesnicima i svima koji su pomogli organizaciju festivala. Ovom prilikom Ćirić je najavio i šta predstoji od programa narednih dana u okviru Pirotskog leta.

Po tradiciji, za kraj festivala publika i učesnici su uživali u vatrometu.

Na samom kraju svi zajedno na bini su zaigrali kolo.

S obzirom da je domaći ansambl dobio najveće ovacije publike pitali smo za utiske i Miloša Jončića, folklornog pedagoga u Domu kulture.

Podsećamo, na 18. Međunarodnom folklornom festivalu u Pirotu učestvovali su ansambli iz Gruzije, Kolumbije, Slovačke i Bugarske.