Uspešna letnja serija Radničkog. Tabela lepo izgleda!!!

05. septembar 2021. 19:51 Sport Pirot Plus Online

Srpska liga

4. kolo

Stadion kraj Nišave

Pirot: Radnički - Rembas ( Resavica)   4:1 ( 1:1 )

Radnički : Stepanović - , Petrov 8 , Dojkić 7, Kamenović 8, B.Mančić 7, Tolić 7,  Stojanov 7, ( Batočanin )  Stojanović 6, ( Apostolović -) Ristov 7 , Sekulić 6, (N.Mančić 7 ) Radivojević 8 (N.Petrović )

Rezerve: Ivanović, Mitov, Apostolović, Milanović, Mančić, Petrović

 Strelci Mitar Radivojević 18.min. 1:0

Angeleski  32.min.   1:1                 

Radivojević  60 min. 2: 1

Kamenović 67 min. 3:1

Nemanja Mančić 93 min. 4:1

Igrač utakmice : Mitar Radivojević ( Radnički Pirot )

Igralo se kao na svim utaknicama u Pirotu. Gosti su u dva bloka, na svojoj polovini uspevali da prekidaju akcije pirotskih fudbalera. Lopta je išla sporo, sa mnogo dodira što je olakšavalo igru gostujućem timu.

Jedan precizan šut na gol Stepanovića, bio je dovoljan da gosti na poluvreme odu nerešenim rezultatom. 

 No, ajmo redom!

 Lepo! Prvi utisak izuzetan. "Pirotski ćilim" dočekao je fudbalere jednog i drugog tima. Pripremljen "kao za Evropu" ponovo nekoliko stotina Piroćanaca na tribinama i prijatno vreme.

Meč je otvoren , kako se i očekivalo . Lopta često u posedu fudbalera Radničkog, gosti , video se respekt , čekali su napade  na svojoj polovini i u prvom delu, uspevali da "kontriraju"!

  1. minut Goool Mitar Radivojević 1:0

 Da li će on biti pirotski "Mitrogol", videćemo. Vratio se u Pirot i danas , školski, posle centaršuta sa desne strane ciljao u desnu stranu gola golobradog  Aleksandra Lazarevića ( 2003.)

Nastavili su fudbaleri Marka Vidojevića  da drže loptu.  Fudbaleri Rembasa uspevali su da kontrolišu  napade i povremeno preko  Nikole Jovanovića i Nikole Angeleskog pokušavali da zaprete

 32.minut Gool Nikola Angeleski 1;1 32.minut

Zašto su zastali Dojkić i Kamenović, da li se nisu razumeli, tek  Angleski je dobio "poklon" bio sam na 16 metara i zakucao u levi ugao. Tri Stepanovića je ne bi odbranila . 

  Videlo se da se "čuo" Marko Vidojević u svlačionici. Igralo se brže, pre svega po bokovima, da bi se razbili blokovi pred golom. Takvu igru rezultirao je  ponovo  "Mitrogol"

60.minut Goool  Mitar Radivojević 2:1

 Sve kao kod prvog gola. Centaršut sa desne strane i Radivojević je ponovo glavom ciljao iza ledja mladog golmana. 

 Jeste gol što se perioda igre, pao u pravom trenutku, ali je taj gol izgleda i polomio svu energiju i volju gostiju.

 Kako  su minuti prolazili, "rudari" su padali, ostajali pred svojim golom i teturali se kao grogirani bokser.

  Dobru igru, krunisao je  Miodrag Kamenović Treći gol glavom i pomovo centaršut sa desne strane

 68. minut Goool Miodrag Kamenović 3:1

  93.minut Goool Nemanja Mančić 4:1

Marko se u nastavku odlučio za nekoliko izmena.  Jedna je , kao u Jagodini bila značajna. Neca Mančić postaje  njegov  "džoker iz rukava"!

 Kada su gledaoci već silazili sa prljavih i neočišćenih tribina, Mančić je lepo "isekao" loptu, pogodila je stativu i prošetala do mreže !!!

    Iskreno,  dobar rezultat, ali, igra je mogla da bude još bolja.  U tome smo se složili s Markom Vidojevićem posle utakmice. Ali dobro je, složio bih se da se to češće događa.

  Bojan Pećaranin je u Trefovo vreme bio u Radničkom. Ostao je u izuzetnoj uspomeni. Dobar  momak, pošteno je odigrao u belom dresu. Bilo mu je drago, bez obzira na  poraz , što  je ponovo u Pirotu.

   Ne treba ništa posebno dodati. Radnički se u hodu "doteruje". Ipak, videlo se da tu još nešto nedostaje. Da li će se još nešto dogoditi, tek imam utisak da posle ova četiri kola, da će se lakše dovesti još neko !