Uskoro 300 novih naslova na policama Narodne biblioteke Pirot

31. oktobar 2018. 08:18 Kultura Pirot Plus Online

Pod sloganom ,,Radost čitanja”, u Beogradu je održan 63. Međunarodni sajam knjiga. Predstavnici pirotske Biblioteke posetili su ovu manifestaciju posvećenu književnosti i pisanoj reči i obogatili knjižni fond Narodne biblioteke.

Ove godine, Narodna biblioteka je raspolagala sumom od 250.000 dinara koju je namenila za kupovinu dela najistaknutijih domaćih i svetskih autora. Kupljeno je preko 300 novih naslova, medju kojima i knjige koje su nagradjene na ovogodišnjem Sajmu, rekla je u izjavi za Potrtal Plus online Nadica Kostić, direktorka Narodne biblioteke Pirot

Ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu rekordan je i po broju izlagača, ali i po broju posetilaca.

Prema podacima organizatora, na 63. Međunarodnom beogradskom sajmu učestvovalo je 488 izlagača iz zemlje i inostranstva a zabeležena je ukupna poseta od 195.166 ljudi.


Na više od 30.000 kvadratnih metara sajma održano je više od 600 programa u organizaciji izdavača i samog sajma, kao i 10 izložbi.


Na Sajmu knjiga učestvovali su izdavači iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Egipta, Irana, Izraela, Japana, Kine, Mađarske, Rumunije, Republike Srpske, Rusije, Slovenije, Sjedinjenih Američkih Država, Ukrajine, Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Crne Gore, Švajcarske i Maroka, koji je bio i počasni gost te manifestacije.


Sajam je pratilo 1.327 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera elektronskih, štampanih i onlajn medija iz zemlje i inostranstva, a organizator je izrazio i zahvalnost medijima na profesionalnom izveštavanju.

*Foto i video Narodna biblioteka Pirot