Uručeni ugovori za javne radove, podržano 19 projekata

28. maj 2019. 12:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Gradske uprave danas su uručeni ugovori za javne radove svim izvođačima kojima su projekti odobreni.

Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj rekao je da su javni radovi jedna od mera zapošljavanja koja se realizuje duži niz godina i da je od 2010. do 2018. godine sprovedeno 12 konkursa i zapošljeno 469 lica za šta je izdvojeno blizu 39 miliona dinara.

Gradonačelnik Vladan Vasić zahvalio je ovom prilikom svima koji učestvuju na Konkursu za javne radove jer na takav način rešavaju probleme u sredini u kojoj žive. Vasić je dodao da je ovo jedan od programa koji Grad Pirot zajedno realizuje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Filijalom u Pirotu i da se na konkurs prijavilo oko 27 projekata. Podržano je 19 projekata za koje će biti utrošeno šest miliona dinara i biti upošljeno 51 lice.

Dragan Jenaćković, direktor Filijale u Pirotu Nacionalne službe za zapošljavanje, kaže da je preko konkursa javnih radova za osobe sa invaliditetom upošljeno 25 lica sa područja Pirota. Na ovaj način upošljavaju se pre svega lica koja su veoma teško zapošljiva, istakao je Jenaćković.

Ugovore za realizaciju javnih radova uručio je gradonačelnik Vladan Vasić.

Ovom prilikom razgovarali smo sa nekoliko učesnika konkursa koji su istakli sa kakvim projektima su konkurisali i kako će ih realizovati u narednom periodu.