Uručeni ugovori nevladinim organizacijama i udruženjima građana VIDEO

12. april 2013. 17:20 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U svečanoj Sali opštine uručeni su ugovori nevladinim organizacijama i udruženjima građana po osnovu konkursa lokalne samouprave.

Predsednik opštine, Vladan Vasić, prilikom uručenja ugovora istakao je da Opština na ovaj način podržava aktivnosti nevladinih organizacije i nove ideje. Ovom prilikom podeljeno je 15 ugovora ukupne vrednosti oko 2 miliona dianara. Vasić napominje da je konkurs otvoren do 30. septembra

Sanja Stanković, sekretar opštinske orgnaizacije Crvenog krsta kaže da će ova organizacija realizovati projekat za stara lica.

Radovan Asković iz Kulturno informativnog centra Pralipe kaže da će centar realizovati projekat koji podrazumeva formiranje resurs centra na nivou okruga.

Udruženje Grlica realizovaće projeakt obuke za tkanje ćilima kaže Slavica Ćirić predsednica udruženja.

Zorica Đorić, predsednica društva za dobrovoljni rad i pomoć deci „Osemeh“ kaže da će ovo društvo realizovati interesantan projekat pod nazviom „Dođi ispod duge“.

Udruženje „Ptice pevačice faune Evrope“, prema rečima predsednika ovog udruženja Milana Mladenovića realizvoaće projekat „Srećni sa prirodom i životinjama“ .

Sredstva namenjena nevladinim organizacijama i udruženjima građana dodeljuju se za realizaciju projekata iz oblasti socijalno humanitarne aktivnosti, kulturne baštine, negovanje istorijskih tekovina, programa za stara lica kao i programa za predškolsku i školsku decu podsticanje, i razvoj privrednih delatnosti i programi iz oblasti ekologije.