Uručene značke i zahvalnice vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok

20. april 2017. 13:00 Društvo Pirot Plus Online

Povodom obeležavanja 23. aprila Dana Vojske Srbije u prostorijama Pirotskog upravnog okruga danas su vojnim obveznicima, koji su dobrovoljno odlužili vojni rok u generaciji mart, jun i septembar 2016. godine, uručene Značke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka sa oružjem i Zahvalnice otadžbine. Događaju su pristustvovali načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić, zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, načelnica Centra Ministarstva odbrane Pirot Ivanka Petrov i sekretar rezervnih vojnih starešina Toplica Stefanović.

Posle himne Republike Srbije kojom je događaj otvoren značke i zahvalnice vojnicima su uručile Ivanka Petrov, načelnica Centra Ministarstva odbrane Pirot i Dragana Tončić, načelnica Pirotskog okruga.

Prisutnima se, nakon uručenja, obratila načelnica Centra Ministarstva odbrane, Ivanka Petrov, ističući važnost vojne obuke koju su ovi mladi ljudi prošli tokom služenja vojnog roka.

U izjavi za medije Ivanka Petrov kaže da je na današnjem uručenju značke i zahvalnice dobili devetoro vojnika, a među njima je jedna devojka koja je ostala da radi pri Vojsci pa nije mogla da prisustvuje uručenju. Kako je načelnica istakla, interesovanje devojaka je prisutno širom Srbije i ravnopravno su zastupljene sa muškarcima.

Ovom prilikom pitali smo i vojnike o utiscima sa služenja vojnog roka.