Uručeni ugovori za sufinansiranje nabavke kotlova na pelet

16. avgust 2023. 12:39 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U okviru realizacije projekta „Smanjenje zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora u 2023. godini na teritoriji grada Pirota“, koji Grad Pirot sprovodi u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, danas su  svečano uručeni ugovori korisnicima kojima su sredstva dodeljena.

Planiran iznos za sufinansiranje iznosio je 2.000.000dinara od čega je Ministarstvo dalo 1.600.000, a grad 400.000.

Bojan Ivković, gradski energetski menadžer tim povodom je rekao je je ovo još jedan u nizu konkursa čiji je cilj unapređenje energetske efikasnosti. Konkretno ovaj konkurs se odnosio na sufinansiranje nabavke kotlova na pelet, i danas je potpisano 18 ugovora. 

Gradska uprava  pokušava da stimuliše pojedince da učesstvuju u programima koji se odnose na unapređenje energetske efikasnosti, koji u krajnjoj liniji imaju za cilj očuvanje životne sredine, rekao je gradonačelnik Vladan Vasić.

Miloš Todorović jedan je od potpisnika ugovora. On je za nabavku peći na pelet dobio donaciju u iznosu od 110.000 dinara, što je 50 odsto vrednosti 

Prema rečima gradonačelnika Vasića realno je očekivati da se za narednu grejnu sezonu Gradska toplana i Tigar Tajer prikljuce na budući gasovod, koji se uveliko gradi.