Uručeni ugovori volonterima - pripravnicima u okviru mera stručne prakse

13. avgust 2021. 09:32 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U velikoj sali Gradske uprave Pirot, danas su uručeni ugovori volonterima - pripravnicima u okviru mera stručne prakse čije angažovanje finansira grad Pirot predvidjenim akcionim planom zapošljavanja, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje. 

Kako je rekao Nenad Petrović, predsednik lokalnog Saveta za zapošljavanje, za ovu meru pristiglo je 25 prijava poslodavaca koji su iskazali potrebu za 54 volontera pripravnika. Grad Pirot je doneo odluku da podrži 19 poslodavaca i obezbedi 29 mesta. 

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota, rekao je da od 2015.godine na ovaj način saradjuju sa NSZ filijalom u Pirotu, i od tada do 2020.godine grad je uložio 102,5 miliona dinara za finansiranje 174 volontera - pripravnika. Za ovogodišnje angažovanje grad izdvaja 8 miliona dinara. 

Suzana Djordjević vd direktora NSZ filijale u Pirotu rekla je da je u poslednjih pet godina kroz sve programe NSZ uključeno više od 600 lica. 

Ugovore su svečano uručili vd direktorka NSZ filijale u Pirotu Suzana Djordjević i Miloš Colić, zamenik gradonačelnika Pirota.