Uručeni ugovori korisnicima subvencija za samozapošljavanje

15. oktobar 2021. 14:30 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Velikoj sali Grada Pirota danas su svečano uručeni ugovori korisnicima subvencija za samozapošljavanje, koje se dodeljuju u skladu sa Lokalnom akcionim planom zapošljavanja grada Pirota za period od 2021-2023.

Nenad Petrović, predsednik lokalnog saveta za zapošljavanje, rekao je pored ostalog da je mera samozapošljavanja počela da se realizuje 2015. godine. Iz godine u godinu sredstva za ove namene su povećavana, a ove godine izdvojeno je blizu deset miliona dinara, kaže Petrović.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da su od 2015. do 2020. godine realizovana četiri programa zapošljavanja za šta je utrošeno blizu 105 miliona dinara i angažovana su 653 lica. Kada je program samozapošljavanja u pitanju u dosadašnjem periodu pokrenuta su 143 biznisa. Gradonačelnik je ovom prilikom čestitao svima koji su dobili subvencije i poželeo uspešno poslovanje.

Suzana Đorđević, v.d. direktora filijale Pirot NSZ, poručila je da iza svega ovoga stoji veliko poštovanje, saradnja i nastojanje uključenih institucija da saradnja bude što bolja u korist građana.

Ugovore će uručio gradonačelnik Vladan Vasić.

Među dobitnicima subvencija su i Ivan Ivanov i Marija Penčić koji su u izjavi za medije rekli za kakve delatnosti su dobili podršku.