Uručene novčane nagrade najboljim sportistima grada za ostvarene vrhunske razultate u ovoj godini

27. oktobar 2022. 13:19 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

U Svečanoj sali Gradske uprave danas su uručene novčane nagrade najboljim sportistima koji su postigli zapažene rezultate na državnim i medjunarodnim prvenstvima u toku ove godine. 

Iz budžeta grada odvojeno je od 15 000 do 50 000 dinara za pojedinačne nagrade. Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota poželeo je sportistima još bolje rezultate u narednim godinama i potsetio da je ove godine ukupno za sport iz budžeta odvojeno 207 miliona dinara, što još jednom dokazuje da je Pirot grad sporta koji ulaže i u sportsku infrastrukturu i u svoje sportiste. 

Ove godine, nagrade su uručene Ognjenu Antiću, kikbokseru koji je nedavno osvojio titulu svetskog prvaka u disciplini K1 u svojoj kategoriji, basketašima kluba Pirot 3x3, atletičarki Mini Stanković, karatisti Urošu Mijalkoviću i stonoteniseru Aleksi Gacevu

O svojim utiscima sa takmičenja, planovima u budućnosti kao i o tome koliko ima znači podrška Lokalne samouprave, govorili su Ognjen Antić - kikbokser, Lazar Rašić - košarkaš i Mina Stanković - atletičarka.