Uroš Mijalković ovog vikenda završava svetsku turneju. Poslednja Premijer liga u Madridu.

29. novembar 2019. 11:00 Sport Pirot Plus Online

... Pariz, Dubai, Rabat, Šangaj, Tokio, Moskva i konačno Madrid. Ovo su gradovi, svetske metropole, u kojima se tokom ove godine takmičio, predstavljajući svoju zemlju i svoj grad, najbolji pirotski sportista svih vremena, Uroš Mijalković.

Naš Uki je u sredu sa reprezentacijom Srbije otputovao u glavni grad Španije. Ovog vikenda održava se poslednja Premijer liga u ovoj godini.

Na tatamiju će se naći svi najbolji karatisti na planeti, jer će plasmani biti veoma značajni za bodove koji će omogućiti plasman na Olimpijske igre. U Madridu će se nadmetati 737 karatista iz 89 država. U kategoiriji -84, u kojoj će se boriti naš šampion Uroš Mijalković, nastupiće 59 karatista iz 39 zemalja.

Uroš Mijalković je u prvoj od četiri grupe. Žreb i ovoga puta nije bio naklonjen našem takmičaru. U prvom kolu protivnik je Ramadan Muhamed iz Egipta. Ukoliko prodje prvu prepreku, u drugom kolu ga čeka poznati Belorus Isakau Anton, koji je, kao i još nekoliko karatista iz prvih deset, slobodan u prvom kolu.

*Foto preuzet sa sajta Karate Federacija Srbije

Nenad Djordjević, trener našeg šampiona i ovoga puta ističe da njegov takmičar nema sreće kada je žreb u pitanju.


  • Dva dobra protivnika na startu. Borio se Uroš sa njim u Šangaju. Ako radi tamo kao prvi deo meča, verujem da će da pobedi. Vodio je 4-0, izgubio je u zadnjim sekundama. Egipćanin ima i dobru nožnu tehniku. Uki je fizički jači i ima bolji rad ruku. Da se nadamo da će Uroš proći Egipćanina i da će u drugom kolu, protiv Belorusa, pokušati da izvuče maksimum. Na Premijer ligi nema slabih rivala. Ko nema šanse da se dobro plasira tamo ne ide. Ovo su najbolji svetski karatisti i naći se konstantno medju njima to mnogo znači. Potrebno je godinama držati visok stepen forme, biti spreman za svaki nastup, analizirati protivnike. Uroš je sazreo kao borac, fizički je spreman, zna da vodi borbu. Ponekada detalji odluče, na koje u datom trenutku ne može da utiče. Kao i u drugim sportovima gde je ulog veliki i ovde utiču neki spoljni faktori. Nadam se da će Uroša Mijalkovića služiti zdravlje i da će i ovoga puta biti uspešan, rekao nam je Nenad Djordjević, trener u Karate klubu Proleter.

Tokom popodneva poslao sam, kao i uvek, poruku Urošu Mijalkoviću, želeći da sutra bude zdrav i u dobroj formi. Da nam iz Madrida " pošalje" dobre vesti.

Stigao je i Ukijev odgovor:






- Hvala, čika Nešo. Iskreno, ceo dan sam bio turista :) evo sad stižem u smeštaj da se odmaram za sutra. Tako da nemam sliku. Ali ćemo sutra da odradimo neku :) Žreb jako tvrd... pritom izazov veći :)




U 13h krećemo. Egipćanin odličan. U Šangaju sam izgubio jako tesno od njega. Tako da sutra imam popravni :)