Uroš Mijalković i Tiha Todorović najbolji sportisti Pirota u 2012. **Video**

30. januar 2013. 13:42 Sport Pirot Plus Online

U organizaciji Sportskog centra Pirot,sinoć je održana manifestacija „Izbor sportiste grada 2012“.Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra kaže da je komisija Sportskog saveza i Sportskog centra napravila uži izbor od najmlađih pionira do kadeta i juniora najboljih sportista Pirota.

Prisutne sportiste, sportske radnike i goste pozdravio je Vladan Vasić, predsednik Opštine.

Specijalni gost manifestacije bio je proslavljeni vatepolo reprezentativac Srbije Gojko Pijetlović.

Najbolji pojedinci u pirotskom sportu u 2012.godini su Uroš Mijalković iz Karate kluba Proleter i Tiha Todorović iz Streljačkog kluba Lukanjac,koji su u prošloj godini imali zapažene rezultate kao reprezentativci Srbije u svojim konkurencijma.

Među najboljima u konkurenciji seniorki našle su se košarkašica Marija Sarvan i bivša rukometašica, a sada trener Nina Tošić. U konkurenciji seniora nagrađeni su i Srđan Potić kapiten Kluba malog fudbala Pirot i Marjan Antić iz kluba Crna kobra.

Na manifestaciji izabrana je i najbolja ekipa u prošloj godini ,Klub malog fudbala Pirot. Druga je Košarkaški klub Pirot i treća nagrada pripala je Ženskom rukometnom klubu Pirot.

Dodeljene su i nagrade najboljim pojedincima u školskom sportu, mlađim kategorijama i specijalne nagrade.

U školskom sportu najbolji su Đorđe Đorđević-Gimnazija, Tiha Todorović-Tehnička škola, Đorđe Rančić- OŠ Dušan Radović I Milica Mančić-OŠ 8.septembar.

U kategoriji pionira najbolji su Nikola Lazarević GK Soko,Luka Petrović KMF Pirot, Strahinja Stanković KK Pirot, Uroš Jović TK Pirot, Mateja Đorđević FK Radnički, Anđela Zlatković AK Pirot, Nađa Pančić GK Soko, Anja Pejčić ŽKK Gimnazijalac, Ana Rakić Ski klub Midzor.

Najbolji u konkurenciji kadeta su atletičarka Danica Gogov, stonoteniser Aleksa Gacev,rukometaš Miloš Stanković, gimnastičar Lazar Petrović i košarkaš Luka Vasić.

Za najbolje u juniorskoj konkurenciji u 2012. godini proglašeni su rukometašica Saška Sokolov, atletičar Nikola Lilić, gimnastičar Nikola Stanković, fudbaler Radničkog Vojislav Ilić, kik bokser Predrag Ranđelović i Miloš Simonović iz Kluba malog fudbala Pirot.

Specijalne nagrade pripale su Omladinsko rukometnom klubu Pirot za organizaciju međunarodnog rukometnog turnira, Dušanu Nikoliću za organizaciju međunarodnog turnira u bodi bildingu, Miljanu Rančiću brejkdenser i Teniskom klubu Pirot za uspešnu organizaciju fjučers turnira.Specijalna nagrada pripala je i dr Dušanu Alimpiću koji je poklonio kombi vozilo Sportskom centru Pirot.