Uroš Jović: Novak je moj idol. Sanjam da jednog dana budem medju prvih deset svetskih tenisera!VIDEO

25. jul 2016. 10:15 Sport Pirot Plus Online

Ovih dana objavili smo vest o izuzetnom uspehu našeg tenisera Uroša Jovića. Šampion Srbije u konkurenciji do 14 godina, učestvovao je na Pojedinačnom prvenstvu Evrope za dečake do 14 godina, u organizaciji Tenis Europe Junior Toura, u Plzenu u Češkoj.

Uroša Jovića smo sa zadovoljstvom danas ugostili u našem studiju. Govorio je za Portal Plus online i Naxi Plus radio. Najpre o prvenstvu Evrope, gde je sam nastup bio veliki uspeh, a potom i o trenutnom rejtingu, konkurenciji, uslovima pod kojima njegovi rivali iz zapadnih zemalja Evrope treniraju i igraju brojne turnire.

Naš šampion je upisao Gimnaziju, odlučio se da ostane u svom gradu i igra i dalje u teniskom klubu. Ne krije da je njegov idol Novak Djoković i da sanja da jednog dana kao profesionalac bude medju deset najboljih tenisera na svetu. Uroš Jović igra zahvaljujući podršci Grada, Kluba i roditelja. Titule koje je do sada osvojio svrstale su ga u Srbiji na prvo mesto pionira do 14 godina.Uroš je i zvanični prvak Srbije u ovoj kategoriji.

Uroš Jović trenira na teniskim terenima svog Kluba, pod rukovodstvom trenera Momčila Mitića, i sparinguje sa Lazarom Radenkovićem, koji je donedavno sa roditeljima živeo u Francuskoj i tamo postizao odlične rezultate. Lazar je godinu dana stariji od Uroša.