Uoči Vaskrsa podeljene jednokratne novčane pomoći deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom

24. april 2019. 13:49 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

Jedna od mera Grada Pirota u cilju poboljšanja položaja sve dece u gradu je jednokratna pomoć deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom. Danas je u Svečanoj sali Gradske uprave organizovana dodela rešenja o ovoj pomoći.

Gradonačelnik Vladan Vasić rekao je ovom prilikom da je ova akcija već ukorenjena tradicija i da na ovaj način pokazuju brigu o deci koja žive bez roditelja. Pored ove mere Grad Pirot ima Lokalni plan akcije za decu, roditeljski dodatak za prvo dete, novčane pomoći za nezaposlene majke, za treće dete u porodici, za samohrane roditelje, besplatnu užinu i udžbenike i brojne druge pomoći, naveo je Vasić.

Milica Golubović, pomoćnik gradonačelnika za vanprivredu istakla je da uoči najvećeg hrišćanskog praznika deset godina zaredom Grad Pirot dodeljuje jednokratnu pomoć deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom i da godinama radi na poboljšanju položaja sve dece u gradu.

Marija Vasić, direktorka Centra za socijalni rad, kaže da imaju veoma dobru saradnju sa starateljima i lokalnom samoupravom zbog čega uspešno sporovode ovu humanitarnu akciju. Time žele da starateljima olakšaju situaciju i da ovaj praznični duh uđe i u njihove domove.

Rešenja o jednokratnoj novčanoj pomoći uručio je gradonačelnik Vladan Vasić. Podeljeno je 36 rešenja od po 15.000 dinara.

Razgovarali smo i sa starateljima.

Ljiljana Živković iz Malog Suvodola stara se o svojim unucima. Ona je istakla da im ova pomoć znači jer su u slaboj materijalnoj situaciji i da im je svaka pomoć dobrodošla.

Svi ljudi dobre volje koji su u prilici mogu da im pomognu.

Ljiljana Pančić brine o svojoj unuci koja svojim rezultatima podstiče baku da se bori, rekla je ovom prilikom Ljiljana koja je takođe dobila jednokratnu novčanu pomoć.