Uoči Vaskrsa podeljene jednokratne pomoći deci bez roditeljskog staranja

21. april 2022. 13:31 Lokalna samouprava Pirot Plus Online

I ove godine, trinaesti put zaredom nije izostala jednokratna pomoć deci bez roditeljskog staranja pod starateljstvom uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Pomoć u iznosu od petnaest hiljada dinara, samo je delić onog što Pirot čini za sveopštu brigu o deci na svojoj teritoriji.

U svečanoj Sali grada danas je gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, uručio rešenja starateljima dece. Pomoć je dobilo dvadeset jedno dete.

Direktorka Centra za socijalni rad, Marija Vasić zadovoljna je saradnjom sa starateljima, merama koje grad preduzima na polju dečje zaštite, ali se mora poraditi na tome da se znatno smanji broj dece bez roditeljskog staranja.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je zahvalio svim starateljima na pokazanoj brizi o deci i obavezi koju su preuzeli. Grad će i dalje nastojati da pomogne ovakvoj deci da odrastaju bez većih problema i nadju svoje mesto u društvu.

Ljiljana Živković, dugogodišnji staratelj svoja tri unuka zahvalna je lokalnoj samoupravi na pomoći, ne samo pred Vaskrs, već tokom cele godine, ali i udruženjima i pojedincima

Pomoć je dobilo 15 pirotskih porodica. Jena se brine o troje dece, tri porodice za po dva mališana i jedanaest porodica o jednom detetu.