Unapređenje rada dvojeznične nastave u pirotskoj Gimnaziji. Organizovana obuka za profesore bilingvalnog odeljenja

11. septembar 2020. 11:33 Društvo Pirot Plus Online

Profesor sa Filozofskog fakulteta u Nišu, dr Ivan Jovanović danas je gost Gimnazije Pirot. 

Profesor Jovanović radiće sa profesorima Gimnazije koji izvode dvojezičnu nastavu na srpskom i francuskom jeziku. Tom prilikom on će održati 4 bloka obuke.

Da podsetimo, pre par dana pirotsku Gimnaziju posetili su i predstavnici značajnih francuskih institucija, predstavnik Francuske Medjunarodne Ekspertize, odabran od strane Vlade Republike Francuske, Pierre - Yves Roux (Pjer Iv Ru) i predstavnik Francuskog instituta Victor Le Cam. Ova poseta bila je jedna vrsta kontrole kvaliteta rada škole u delu bilingvalne nastave.

U ponedeljak, 14.septembra, u Gimnaziji Pirot će biti snimanje promotivnog filma o dvojezicnoj, francusko-srpskoj nastavi. Dolazak predstavnika medijske kompanije Media Reform Centar iz Niša i početak snimanja dogovoreni su za 10 časova. 

Najpre će o dvojezicnoj nastavi govoriti direktorka, Ivana Kostadinović, a zatim će i učenici četvrtog razreda izneti svoje iskustvo i utiske. Filmom će biti obuhvaćeni i kadrovi iz nastave, projekat Medjunarodne saradnje sa francuskim školama i sve što je u neposrednoj vezi sa dvojezicnom nastavom u Gimnaziji Pirot.