Umesto Zemuna 3x3, bivšeg svetskog prvaka, Raške vodi isti tim, pod nazivom Pirot 3x3 u svetske metropole, po novu titulu!

10. maj 2021. 20:04 Sport Pirot Plus Online

( Ideja o kojoj smo pre godinu-dve razgovarali Raške i ja, a koju sam tada preneo Vladanu Vasiću, dogovorena je. Umesto Zemun, ekipe koja je osvojila titulu svetskog prvaka u basketu 3X3, ove sezone, ovaj tim zvaće se Pirot 3X3)

Lazar Rašić, nije želeo svih ovih dana da o tome mnogo govori (poštovao sam to)  bez obzira što je Vladan Vasić, gradonačelnik tu značajnu vest dao nekim medijima (ništa novo).

Čekao je da se to ozvaniči svečano u Pirotu, pred Piroćancima!

Sve to, naravno, biće manje bitno. Izuzetno važno za grad, za svetsku afirmaciju što će izuzetna srpska košarkaška četvorka koja je pobedjivala na svim meridijanima kao Zemun, sada nastaviti šampionski put pod najlepšim imenom PIROT

Da podsetim, ranijih godina radovali smo se nastupima Zemuna, pre svega jer je u toj ekipi igrao naš Lazar Rašić, pirotski zet, košarkaš i sportski direktor Pirota.

Pirot je debitovao u Sremskoj Mitrovici.

Iako su se, kako mi je danas rekao Lazar Rašić, okupili i počeli sa treninzima kasno, iako u svojim redovima imaju novog igrača Dragana Bjelicu, Pirot je stigao do finala gde je poražen od prošlogodišnjeg svetskog prvaka novosadskog Limana!

Evo rezultata !

Turnir u Sremskoj Mitrovici bio je izuzetno dobro organizovan. Zvanično to je Prvenstvo Srbije. Roda basket 3x3. Učestvovale su 24 ekipe, igralo se sve u jednom danu, na trgu u centru grada!

Prema kalendaru, zna se da je sledeći Turnir u Kragujevcu gde će Pirot 3X3 nastupiti. (Iskreno se nadamo u boljoj sportskoj opremi sa imenom Pirot na vidnom mestu i grbom našeg grada).

Evo fotografija koje nam je poslao Lazar Rašić.

Pirot 3x3 igraće u sastavu  Nikola Vuković, Bogdan Dragović, Lazar Rašić, Dragan Bjelica ( novi član umesto Marka Dugošije, koji je karijeru nastavio u inostranstvu ).

I na kraju, imamo ideju da predložimo Lazaru Rašiću, da se jedan Turnir održi u Pirotu.  Naša Medijska kuća je spremna da se uključi u organizaciju!

  Nije prvi put!

 Srećno Pirot 3x3!

 Srećno Lazare Rašiću! Bravo!!!

……………………………………………………………..

 Juče je na sajtu basket3x3.rs objavljen sledeći tekst. Objavljujemo skraćenu verziju!

   Novi grad – isti cilj!

Zemun ili Pirot - ciljevi su isti! 

Nakon šest uzastopnih sezona tokom kojih smo Zemun gledali na svetskim i domaćim terenima, vreme je za promene.

Ako ste ovih dana primetili da negde piše Pirot 3×3 umesto Zemun 3×3, ne brinite – nije greška. Nikola Vuković, Lazar Rašić i Bogdan Dragović krenuli su u novu avanturu, a pored njih će, umesto Marka Dugošije, biti dobro poznato lice – Dragan Bjelica.

Novi grad, novo ime, ali ciljevi su ostali isti, a oni su uvek najviši. O novim promenama, razlozima za njih, kao i planovima i ciljevima, razgovarali smo sa Nikolom Vukovićem.

Jedno od glavnih pitanja jeste kako i zašto je došlo do promene imena ekipe, a Vuković se potrudio da to i objasni.

– Zbog teške situacije koja je, na nas koji se bavimo ovim sportom, jako uticala i zbog nedostatka turnira, malo sponzora i loše finansijske situacije, Lazar Rašić, koji već godinama igra za KK Pirot, je predložio da promenimo naziv. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je pozdravio tu ideju i dodao da će grad podržati našu inicijativu, a to je ujedno i izuzetna promocija za Pirot na globalnom nivou – kaže Vuković i dodaje:

– Jednostavno, radi se o ekipi koja je bila na svetskom tronu u ovom izuzetno opularnom sportu. Tak da, zahvaljujemo se svim ljudima iz grada Pirota. Ali, promena imena ne menja ništa u našem odnosu prema igri i planovima. Samo smo dobili jak vetar u leđa, sa željom da pokažemo što bolju igru ove sezone, da odigramo što više turnira i kao ekipa koja se nalazi u top 12 na svetu, napadnemo svetski vrh, jer mislim da tu i pripadamo.

– Treniramo i spremamo se već duže vreme, naš cilj je uvek isti i očekivanja su velika, a to je titula. Iako nismo imali mnogo vremena da se uigramo kako treba, daćemo sve od sebe da se predstavimo kako treba.

U njihovim redovima ove sezone gledaćemo i Dragana Bjelicu, a njega zaista nije potrebno posebno najavljivati.

– Posle odlaska Marka krenuli smo u potragu za kvalitetnim igračem, koji ima iskustva, pa su tako i počeli pregovovi sa Draganom Bjelicom. Prihvatio je naš predlog sa oduševljenjem, i zaista mislim da će svojim iskustvom i energijom biti od velike pomoći u novoj sezoni. Radi se o sjanom basketašu, dugo se poznajemo, čak smo i igrali jedni protiv drugih, tako da mu nije bilo potrebno mnogo vremena da se prilagodi – kaže Vuković i dodaje:

– Juče smo se vratili iz Splita, gde smo, na poziv trenera Hrvatske reprezntacije, Hrvoja Marina, sparingovali pet dana sa njihovom reprezentacijom i tom prilikom se Dragan pokazao kao sjajno pojačanje – pojasnio je Nikola.

Koronavirus doneo nam je mnogo dužu pauzu od one na koju smo navikli, a to je i te kako uticalo i na same igrače.

– Pauza zbog koronavirusa je na sve nas uticala veoma loše, pogotovo zbog nedostatka turnira, nismo znali ni da li će ih biti. Odigrali smo samo jedan masters u Debrecinu i to je to. Turniri su nam jako nedostajali i jedva čekamo početak nove sezone i stabilizaciju cele ove situacije – poručio je Vuković.

Nova sezona je tu, a ko će imati najviše ansi za novu titulu?

– Dosta toga se izdešavalo zbog koronavirusa, pa smo videli i mnogo promena u ekipama, tako da jedva čekam početak nove sezone. Ne bih nikome davao prevelike šanse na svetskoj sceni, sve su ekipa podjednake i zaista svako svakog može da pobedi. Isto tako, mislim da i u Srbiji ima mnogo dobrih igrača i timova, tako da svi imaju šanse – zaključio je Vuković.


Autor: Marija Tadić