Ulice Vidovdanska i Sremska pod novim slojem asfalta

21. oktobar 2019. 13:30 Gradska hronika Pirot Plus Online

Predstavnici lokalne samouprave i Javnog preduzeća za planiranje i uredjenje gradjevinskog zemljišta obišli su danas radove na asfaltiranju ulica Vidovdanske i Sremske, u naselju VI kolosek.

Gradonačelnik Vladan Vasić, posle obilaska gradilišta, rekao je da tokom februara dato obećanje da će ove dve ulice biti potpuno uredjene. Posle zamene vodovodne mreže ove dve ulice dobijaju novi sloj asfalta, a ovde u okruženju nedvano je asfaltirana i Ulica 9 Jugovića. Takodje u plani je na ovom potezu uredjenje kišne kanalizacije i trotoara za bezbednije kretanje pešaka, kaže Vasić.

Dužina obe ulice je oko 400 metara, ukupno je oko 2.000 kvadrata pod novim slojem asfalta. Radovi su počeli pre četrdesetak dana, vrednost radova je oko 5 miliona dinara, a radove izvodi firma Trejsi iz Niša, rekao je Slaviša Svilaov, direktor JP za planiranje i uredjenje.

Svilarov je istakao da će do kraja godine, u okviru projekta participativnog budžetiranja, biti rešen problem kišne kanalizacije i nakupljanja atmosferskih voda na uglu ulica 6. kolosek i Kapetana Karanovića.