Ugovorna okružna privredna komora Pirot obeležila Tomindan i treću godišnjicu postojanja

19. oktobar 2020. 14:05 Privreda Pirot Plus Online

U prostorijama Ugovorno okružne privredne komore Pirot, uz prisusto preduzetnika i predstavnika medija, obeležen je Tomindan, slava komore kao i treća godišnjica postojanja. 

Ove godine svečana akademija je izostala, a uz poštovanje svih propisanih mera, prijem je upriličen za pirotske preduzetnike, čiji su proizvodi na Oceni kvaliteta u okviru Novosadskog sajma, ocenjeni najvišim ocenama. 

Oni su osvojili 5 nagrada u kategoriji proizvoda od mesa i 2 nagrade u kategoriji kvalitetnih vina. Veroljub Mihajlović, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Pirot rekao je da na ovaj dan, kada komora obeležava slavu i godšnjicu, čast odaju onima koji su svojim zalaganjem i radom afirmisali proizvode ovog kraja i uspeli da ih popularizuju širom zemlje. 

Pored Dalibora Tošić iz degustacionog centra "Boemska potkovica" koji je osvojio Veliku zlatnu medalju i priznanje šampiona kvaliteta, zlatne medalje u kategoriji proizvoda od mesa su osvojili i Agro bašta, kafana "Mrnjak 2"  i preduzetnička radnja "Jelenković DMG" iz Temske.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i Marijan Savić, vlasnik vinarije "Savić" koja je na Oceni kvaliteta osvojila jednu zlatnu i jednu srebrnu medelju. 

U okviru ove svečanosti, obeležena je i 177. godina od osnivanja privrednog udruživanja u Pirotu.